Thaise Yoga massage bij spanningsklachten

Thaise Yoga massage

Een paar jaar geleden las ik dat Thaise Yoga massage ook wel Yoga for the lazy people wordt genoemd. Ik raakte geïnteresseerd, omdat ik een Yoga opleiding in India gevolgd heb. In 2018 besloot ik naar Thailand te gaan om daar Thaise Yoga massage te leren. Dit jaar ben ik weer naar Thailand gegaan om me verder te verdiepen in Thaise Yoga massage. Dit blog-artikel gaat over:

  • Wat geen Thaise Yoga massage is.
  • Hoe Thaise Yoga massage me een betere Buteyko adem therapeut maakt.
  • M’n ervaring met Thaise Yoga massage.
  • M’n gevolgde Thaise Yoga massage cursussen.

Klas TMC (Thai Massage school Chiang mai)

Wat geen Thaise Yoga massage is.

Er bestaan best wat vooroordelen over Thaise Yoga massage. Hieronder wil ik daar een aantal van wegnemen.

Thaise Yoga massage hoort geen pijn te doen.

Veel mensen denken dat Thaise Yoga massage pijn doet. Als een massage steeds pijn doet voel je je niet meer veilig. Met samengeknepen billen hopen dat het goed gaat is niet natuurlijk niet ontspannend. Zo hoort een massage niet te zijn. Iedere massage hoort ontspannend te zijn. Een Thaise Yoga massage kan stevig zijn, maar als je daarna geradbraakt bent weet ik het ook niet. Je hebt dan in ieder geval geen echte Thaise Yoga massage ontvangen. Misschien door de taalbarrière?

Om een pijnlijke massage te voorkomen vraag ik altijd of  je een zachte, medium, of stevige massage wilt. En voordat ik je voor het eerst masseer hebben we een korte intake zodat ik op de hoogte ben van je algemene gezondheid. Verder hoort een masseur een goede tastzin hebben, maar ik vind het prettig als de ontvanger ook feedback geeft. Dan ontstaat er een samenwerking en kan ik de massage beter laten aansluiten op wat je nodig hebt. 

Je hoeft niet superlenig te zijn voor Thaise Yoga massage.

Een Thaise Yoga masseur gebruikt verschillende massagetechnieken – waaronder stretches. Bij Yoga is er sprake van actief stretchen. Bij Thaise Yoga massage doet de masseur dat voor je. Je bent dus passief aan het stretchen waardoor je beter kunt ontspannen. Je hoeft niet lenig te zijn, want de masseur stemt de stretch technieken op je af. Sommige stretches voer ik langzaam uit. Dan voel ik als het ware wanneer de rek er bijna uit is. Dan stop ik voordat het pijnlijk wordt. De stretches die je hieronder ziet zijn voor dat wat flexibelere yogi. Heb je rugklachten? Dan ziet de massage er natuurlijk weer anders uit.

Een Thaise Yoga massage kan ook gewoon leuk zijn.

Thaise Yoga massage wordt niet alleen door vrouwen beoefend

In 2018 heb ik Thaise Yoga massage gevolgd bij TMC in Chiang Mai. Daar waren inderdaad alle docenten vrouw. Topschool! Dit jaar heb ik cursussen gevolgd bij Blue Garden en ITM. Daar heb ik vooral van mannen les gehad. Ook hier waren de deelnemers aan de cursus gemengd. 

Hoe Thaise Yoga massage me een betere Buteyko trainer maakt

In m’n Buteyko praktijk zie ik vaak mensen met nek, schouder en rugklachten. 
Door rustiger te ademen als gewoonte kunnen deze klachten verminderen. Het werkt echter ook de andere kant op. Hoewel Thaise Yoga massage geen chronische hyperventilatie verhelpt draagt het wel bij aan een rustige ademhaling. In de Buteyko training ga ik je echter niet masseren. Deze dienst staat separaat van de Buteyko training.

Ik heb overigens ook een Taoistische massagetechniek geleerd om het middenrif los te krijgen. Uit de gratis online minitraining bleek dat veel mensen last hebben van een gespannen middenrif. Zo blijf ik via opleidingen en trainingen manieren zoeken (en vinden) om je meerwaarde te leveren. Zo volg ik ook een cursus Healing tao en wat blijkt? Verschillende technieken uit de Healing tao zijn ook te verwerken in de Thaise Yoga massage. 🙂

Vanaf begin dit jaar ben ik begonnen met gemiddeld drie keer per week Thaise Yoga massage’s geven. Voor de buitenwereld heb ik dat een beetje geheim gehouden, want ik wilde eerst oefenen. De feedback die ik krijg is positief en ik heb zelf ook het idee dat het aardig gaat. Daar heb ik nog niet heel veel ‘bewijs’ voor, maar je moet ergens beginnen. Niet iedereen staat overigens te springen om een review te schrijven en dat respecteer ik.

De onderstaande comment staat erbij omdat ik die leuk vind om te delen. 

Hieronder zie je Renate. Wij kennen elkaar al een tijdje. Ze is inmiddels vrij van haar zware hoestbuien en hier heb ik haar een stoelmassage gegeven. Ze viel in slaap tijdens de massage en toen ze thuis was bleek dat ze toch nog wel wat slaap kon gebruiken. Ze heeft vanaf de middag tot s’avonds geslapen. Blijkbaar was er nog nog een slaaptekort en dat heeft ze ingehaald.

 

Thaise stoel massage

Thaise stoel massage


M’n gevolgde Thaise Yoga massage cursussen

Thaise ontspanningsmassage en therapeutische massage bij TMC. (Thai Massage School Chiang Mai)

Blue Garden Chiang Mai gerund door Remco (Nederlander)

Blue Garden Chiang Mai gerund door Remco (Nederlander)

Groep Abdominal Chi massage bij de massage school Blue Garden van Remco. Klik op het plaatje om z’n website te bekijken.

Lanna Advanced stretching bij ITM.

Thaise stoel massage bij ITM.

Tok Sen Massage. ITM

Bamboo massage ITM

 Wil je beter leren ademen?

Contact

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Online longverzorging

Incl. 1 op 1 coaching
€ 197,-
Info en aanmelden

OFFLINE 1 OP 1 BUTEYKO CURSUS
Locatie: Utrecht
 € 375,-
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Meer info

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.