[rank_math_breadcrumb]

Respect voor deze psycholoog 👊

Angst is een slechte raadgever. Hoewel dat niet altijd het geval is gaat dat wel op in het stukje dat je hier leest. Het is geschreven in de energie na een ademconsult, altijd leuk én leerzaam om na een ademconsult een bericht te schrijven. 🙂 Zojuist heb ik buiten, op 1,5 meter afstand,- Buteyko cursus gegeven. Lekker in het zonnetje serieus bezig zijn.

Angst is een slechte raadgever

Ik had een vrouw bij me met o.a. hartklachten en copd. Door deze klachten is ze wat angstig geworden. Ze heeft namelijk niet zoveel vertrouwen meer in haar lichaam. Als ze een stuk moet lopen is ze bijvoorbeeld bang dat ze valt, of flauwvalt.

Haar psycholoog had haar gevraagd of dat wel eens was voorgekomen. Het antwoord daarop was dat dat nog nooit gebeurd was. Goed om daarbij stil te staan, om er bewust van te worden wanneer angst niet gebaseerd is op de werkelijkheid.

Het advies van de psycholoog was dan ook om toch maar een beetje door te zetten om in beweging te blijven. Een prima algemeen advies ook. Via de ademtraining hebben we daar vandaag invulling aan gegeven. Het bleek bijvoorbeeld dat ze verkeerd ademde tijdens het lopen, hurken en gaan zitten op een bankje. 

Maar niet alles was ok. Het was bijvoorbeeld niet ok van de psycholoog om het advies te geven om maar door de neus in te ademen en door mond uit te ademen. Toen hij voorstelde om dit te doen gaf m’n cursist resoluut aan dat ze de Buteyko therapie volgde en dat via de mond ademen niet goed voor haar is.

“Oh, oh” was zijn reactie. Als hij zeker was van zijn advies had hij dat direct kunnen onderbouwen en niet op die manier gereageerd. Het lijkt er dus op dat hij het niet precies wist, maar dat weet ik weer niet precies want ik heb hem niet gesproken 🙂

Maar nu komt ie en daar heb ik heel veel respect voor. Deze psycholoog is zich vervolgens dus wel gaan inlezen in de Buteyko Methode. Niet even een websijtje doorscrollen, maar écht inlezen. In het volgende consult bij hem vertelde hij dan ook dat hij denkt dat het heel goed is om de Buteyko therapie te volgen.

Dat vind ik nou kracht en karakter; wanneer iemand z’n ego niet in de weg laat staan. Dáár krijg ik nou energie van.

Wil jij ook jij ook verbetering in je angstklachten, hartklachten, of ademhalingsproblemen? Kijk dan eens naar m’n online Buteyko cursus

Gerelateerde blogartikelen

Paniekaanval hyperventilatie
Hartoverslagen door stress
Aan het luisteren

Bij het openen van deze pagina in social media verschijnt er een afbeelding Deze afbeelding is afkomstig van

Designed by Frimufilms / Freepik

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537