info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Eczeem

Eczeem

In Nederland hebben meer dan een miljoen mensen last van een vorm van eczeem. Er wordt helaas weinig onderzoek naar eczeem gedaan omdat het geen levensbedreigende ziekte is. Toch is het een lastige ziekte voor mensen die eraan lijden. De jeuk kan onuitstaanbaar zijn en het ziet er naar uit.

De oorzaak


In een gezonde huid is genoeg vocht aanwezig. Een gezonde huid is vitaal genoeg om zich te kunnen weren tegen bacteriële aanvallen. Als we continu een te groot ademvolume hebben zal er teveel koolzuur uitgeademd worden. Dat heeft verschillende negatieve gevolgen voor de huid;

  • De huid kan minder zuurstof opnemen. (het Bohr-effect) Het herstellend vermogen van de huid daalt en daardoor kunnen er sneller irritaties en infecties ontstaan.
  • Als we teveel ademen (in liters) bevindt het lichaam zicht in een verhoogde staat van stress. Gevolg is dat er extra histamine wordt aangemaakt. Bij hogere histamine waarden kan er extra gevoeligheid en irritatie in de huid ontstaan.
  • Door teveel te ademen verliezen we meer water/vocht in de huid. (Dat gebeurd bij de uitademing) Dat is niet goed voor het vochtgehalte in de huid.eczeem

De oplossing

Helaas werkt medicatie vaak niet bij eczeem. Na het hertrainen van de ademhaling vindt er meestal een aanzienlijke verbetering plaats. Er wordt geleert om minder volume te ademen. Als je bijvoorbeeld 20 liter per minuut ademt, dan leer je je ademhaling te hertrainen tot 6-8 liter per minuut. (zes liter is de medische norm)

Hoe werkt het?

De Buteyko adem methode bestaat uit een systeem van ademhalingsoefenigen en praktische leefstijlaanpassingen die eraan bijdragen dat de ademhaling rustiger wordt. Op deze manier wordt de stressreactie uit het lichaam gehaald. Door rustiger te leren ademen kan er een aanzienlijke verbetering optreden in eczeem en andere huidklachten. De weerstand in de huid zal omhoog gaan en de zuurstofopname wordt verbeterd. De histamine productie zal ook weer normaliseren. Vaak melden cursisten dat het een positief effect heeft op de gevoeligheid voor irriterende stoffen en allergenen.

Vervolgstappen

Als je de noodzaak tot verandering voelt dan kun je contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van volgende workshops. Als je wilt weten of je teveel ademt doe dan de doe het zelf zuurstof test. Inschrijven voor een Buteyko cursus is ook mogelijk.

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Personal Buteyko training
4 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
€ 375,-
Meer info

 

 

Online Buteyko training
€ 197,-
Meer info

Eerst overleg voordat je een besluit maakt? Neem gerust contact op.

Naam *

Email *

Bericht

Symptomen hyperventilatie (zie ook blog)