info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Over mij

Hoi, ik ben René van den Heuvel. In 2013 ontdekte ik tijdens een post HBO opleiding leefstijlcoach dat ik me wilde specialiseren in ademhaling. Ik ben toen gelijk gestart met de Buteyko therapeuten opleiding. De meeste Buteyko trainers beoefenen dit mooie vak parttime. Zo ben ik ook begonnen in 2013. In Nederland zijn er nog weinig Buteyko trainers die zich voltijd bezighouden met de Buteyko Methode. Sinds december 2017 ben ik met veel plezier fulltime Buteyko trainer.

Ademtraining en leefstijl coaching zijn dus geen hobby, maar betekenen meer voor me dan werk. Het is m’n passie en obsessie. Als je me een health freak zou noemen omarm ik die woorden. En ik bedank je voor het compliment. Zo ver hoef jij dat natuurlijk niet door te voeren, maar ik houd van deze leefstijl. 

Ik ben geen dokter, maar begeleid je op het gebied van medisch ademen. Via (o.a.) de Buteyko Academie, een revalidatietrainer opleiding  en ervaring heb ik paramedische kennis en vaardigheden opgedaan. Die opbouw zet zich voort.

Bovendien ben ik ervaringsdeskundige. Mijn chronische hyperventilatie, symptomen van angina pectoris en  burn-out heb ik verholpen via de Buteyko Methode. In Nederland hyperventileren miljoenen mensen (werkelijk zonder te overdrijven) zonder het te weten. Dat komt omdat verschillende klachten worden toegerekend aan het verkeerde ziektebeeld en niet aan chronische hyperventilatie.

In 2011 werkte ik nog op kantoor. Toen vroeg m’n leidinggevende naar m’n motivatie. In eerste instantie gaf ik het standaard antwoord. “Ja, ik zoek voldoening”. Dat was niet genoeg voor hem, want hij bleef doorvragen (zagen). Op een gegeven moment kwam het eruit. Met een felheid in m’n ogen keek ik hem recht aan en zei: “ik wil van betekenis  zijn”. Dat was even een momentje ja.. Dat is wat er in me zit en daar ben ik wat mee gaan doen.

Als persoon zul je de volgende kwaliteiten in me ontdekken: goed kunnen luisteren, aanmoedigen, helpen en enthousiasme. 

Ik greep naar de adem, vervolgens greep de adem mij

 

Buteykoacademie

Aangesloten bij de Buteyko vereniging.

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

1 Comment

Paul Brink

21 februari 2015 at 11:23 pm

Beste René,
Wij hebben elkaar op de Gezondheidsbeurs in Utrecht gesproken. Ik heb je verteld dat ik met Butyeko bezig ben met Gerrie van Coolwijk; zij werkt als logopediste in het M.M.C. te Veldhoven. (bij Eindhoven) Mijn C.P. zit op dit moment op 25 á 30. Ik heb verteld dat ik 3 x per week hardloop. Op dit moment loop ik alleen interval t.w. 3 min. hardlopen dan 1 min. rustig en dat 8 x totaal. Sinds kort kan ik dat volledig door de neus doen. Alleen na de inspanning heb ik adem te kort d.w.z. dat ik dan een paar keer door de mond moet ademhalen omdat ik een “lucht te kort heb”, zo voelt het. Eigenlijk wil ik weer terug naar 1 uur hardlopen, dat was mijn basis. Heb jij een advies wat ik zou moeten doen? Ik denk namelijk dat ik dat uur niet kan ademhalen door de neus omdat ik dan dat “lucht te kort” heb. Bedankt alvast René voor jouw advies. Uitgebreid heb ik jouw site doorgewerkt en moet zeggen: complimenten! Je bent zeer uitvoerig op een begrijpende manier voor de leek. Groeten en het ga je goed. Paul Brink te Best

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Join on facebook

De CP test – meet je ademconditie

Een indruk van de online Buteyko training.

Een les uit de online training.

Het missende puzzelstukje bij burnout

Symptomen ongezond ademen – luchtwegen