Opnieuw leren ademen⎜oppervlakkige ademhaling gevolgen

Door stress verzwaart de ademhaling. Dat zware ademen wordt chronisch bij chronische stress. Dan is er sprake van chronische hyperventilatie. Dat is een verkeerde manier van ademen die je jezelf onbewust aanleert. Je kunt opnieuw leren ademen in termen van een normale ademhalingsfrequentie, ademvolume en buikademhaling.

Oppervlakkige ademhaling gevolgen ⎜ Opnieuw leren ademen

Stel dat je tien mensen vraagt wat een oppervlakkige ademhaling is. Negen daarvan zullen je vertellen dat dat geen goede ademhaling is. Bij een oppervlakkige ademhaling wordt er gedacht aan niet goed kunnen door ademen. Daarbij ervaart men o.a. een gevoel van te weinig lucht, druk op de borst en snel buiten adem bij inspanning zijn. Wat er feitelijk bij het gevoel van oppervlakkig ademen gebeurd is iets anders. Doordat je het gevoel hebt dat je oppervlakkig ademt ga je juist teugen lucht nemen. Gapen, zuchten en diep inademen tijdens het spreken behoren daar ook toe. Dat maakt de ademhaling niet oppervlakkig, maar onregelmatig. Dat leidt tot chronische hyperventilatie symptomen waarvan je net een aantal hebt gelezen.

Oppervlakkige ademhaling gevolgen ⎜Benaderd vanuit de Buteyko ademhaling

Buteyko ademhaling betekent eigenlijk opnieuw leren ademen. Je leert weer ontspannen via de buik te ademen, – met een normale ademhalingsfrequentie. In de Buteyko Methode betekent een oppervlakkige ademhaling een ademhaling zonder onregelmatigheden en chronische hyperventilatie symptomen. Via de Buteyko therapie ontstaat er werkelijk een oppervlakkige ademhaling. Je ademt kleine beetjes lucht. Vanuit ontspanning. Zonder diepe teugen lucht. Meer ademen is namelijk niet nodig.

Buteyko therapie ⎜ opnieuw leren ademen ⎜Buteyko ademhaling

Als je meer wilt weten over de Buteyko Methode kun je daarin verdiepen via Buteyko ademhaling. Als je deze adem methode al kent kun je overwegen om een Buteyko cursus te volgen. Het klinkt als een mooie slogan, maar een Buteyko cursus is werkelijk een cursus voor het leven.

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     247,00
    Bestel Nu!

Verwante blogartikelen

Normale ademhalingsfrequentie
Te weinig lucht
Snel buiten adem bij inspanning
Chronische hyperventilatie symptomen

Wil je beter leren ademen?

Contact

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Online longverzorging

Incl. 1 op 1 coaching
€ 247,-
Info en aanmelden

OFFLINE 1 OP 1 BUTEYKO CURSUS
Locatie: Utrecht
 € 375,-
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Meer info

Gratis online minitraining: wordt bewust van een stressvolle ademhaling als oorzaak van spanningsklachten en ziektesymptomen.