[rank_math_breadcrumb]

Welke therapie past bij mij?

Sinds 2014 werk ik met mensen met een disfunctionele ademhaling. Dat maakt dat ik een patroon ben gaan herkennen. Mensen die bij me komen hebben namelijk een aantal stappen doorlopen voordat ze zich herkennen in de oorzaak van hun klachten.
Deze oorzaak ligt namelijk in de ademhaling. Dit wil proces wil ik voor je verduidelijken m.b.v. een mail die ontving.

Welke therapie past bij mij?

Welke therapie past bij mij?

Welke therapie past bij mij?
STAP 1: De symptomen herkennen

“Beste René, eerst zal ik kort wat over mezelf vertellen, ik ben een jongen van 24 jaar en ik studeer nog. Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik last van allemaal vage vervelende klachten. Gespannen nek en schouders, benauwdheid, slecht slapen, hoofdpijn, wazig zicht, tintelingen, concentratieproblemen, vermoeidheid en zo gaat de lijst nog wel even door”…

Welke therapie past bij mij?
STAP 2: onderzoeken zonder resultaat

“De arts gooide het in eerste instantie op stress en zei dat ik maar even rustig aan moest doen. De klachten bleven echter aanhouden. Daarom heb ik diverse onderzoeken in het ziekenhuis gehad. Alles bleek in orde, maar ik ervaar toch echt de bovengenoemde klachten die mij in m’n leven beperken”. 

STAP 3: Het besef dat er verkeerd geademd wordt

“Je raadt het al, achteraf blijk ik gewoon verkeerd te ademen, hier ben ik ruim 4 maanden geleden achtergekomen door een hyperventilatie provocatie test in het ziekenhuis. Ik adem ongeveer 18 tot 20 keer per minuut. En als ik de CP controletest doe haal ik vaak maar rond de 10 seconden. Dat ik niet goed ademhaal is wel duidelijk dus”.

Een therapie
STAP 4: Verkeerde ademhalingstherapie volgen

“De arts heeft me toen doorverwezen naar een ademhalingstherapeute. Helaas heeft dit niet geholpen en heeft deze therapeute het alleen maar erger gemaakt door verkeerde informatie en instructies te geven. Zo moest ik volgens de therapeute ”diep” inademen”. Helemaal verkeerd dus”.

STAP 5: Zelf een oplossing zoeken 
Welke therapie past bij mij?

“Onlangs ben ik gestopt met deze therapeute en ben ik het internet eens opgedoken en heb veel gelezen over de ademhaling en ook Buteyko. Het is me nu veel duidelijker hoe mijn klachten tot stand zijn gekomen door mijn verkeerde adempatroon”.

STAP 6: Zelf starten met kleine verbeteringen

“Ik heb mijn eigen ademhaling eens goed onder de loep genomen en nu blijkt dat ik constant door mijn mond adem en dat mijn uitademing altijd heel kort is. Ik probeer mezelf al aan te leren om door de neus te ademen en overdag gaat dit vrijwel vanzelf, in de nacht gaat dit soms goed en soms niet. Natuurlijk is dit niet het enige wat ik moet veranderen aan mijn adempatroon”…

STAP 7: Toch maar een Buteyko therapeut inschakelen.

Vaak wordt er nog een boek gelezen, een app geprobeerd, of een Youtube filmpje bekeken. De verbetering in de gezondheid is dan meestal beperkt. Vervolgens wordt er gerealiseerd dat de Buteyko Methode echt wat meer is dan een eenvoudige ademhalingsoefening . Dat is dan ook meestal wanneer het besluit gemaakt wordt om de Buteyko therapie daadwerkelijk te gaan volgen via een cursus.

Hoe je stap 1-6 kunt besparen

Het doorlopen van de eerste zes stappen kost werkelijk een hoop tijd ongemak en geld. Daarom heb ik dan ook de gratis online minitraining voor je opgesteld. Daarmee wordt je bewust (want daar begint het mee) van hoe je ademt. En hoe je automatische ademhalingspatronen zich verhouden tot je gezondheidsklachten.

Toen je op deze website kwam kon je je opgeven voor de gratis online minitraining.
Heb je dat venster weg geklikt? Kom dan morgen terug naar deze website. Dan kun je je weer aanmelden. De gratis online minicursus bestaat uit een serie mails met de volgende doelen:

  • Bewustwording van hoe je ademt.
  • Het begrip dat gezondheidsklachten gerelateerd aan de ademhaling te verhelpen zijn.
  • Chronische hyperventilatie kunnen vaststellen.

Buteyko cursus volgen

Als je de eerste zes stappen al achter de rug hebt. (soms zijn het er meer trouwens) Dan kun je besluiten om de Buteyko adem cursus te volgen: dan kun je kiezen uit de offline Buteyko cursus, of de online Buteyko cursus.

Gerelateerde blogartikelen

Nachtzweten door stressvol ademen
Piepende ademhaling

Image by Freepik

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537