info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Snurken

Snurken

Snurken kan leiden tot een hoge bloeddruk, slaap apneu en hartklachten. Er zijn verschillende manieren om het te behandelen. Er wordt geadviseerd om alcohol en kalmeringsmiddelen te vermijden, af te vallen, de luchtwegen laten opereren, of om een snurkbeugel te gebruiken. Er is nog een andere behandelmethode. Dat zijn ademhalingsoefeningen.

Ademhalingsoefeningen

Snurken is een geluid dat veroorzaakt wordt door een turbulente luchtstroom. Luidruchtig ademhalen is het gevolg van een te grote door de neus / mond / keel stromende hoeveelheid lucht.  De weefsels in de neus en keel gaan trillen. Dat veroorzaakt een snurkend geluid.

Bij een normale ademhaling wordt er s’nachts via de neus geademd.  De slaap is diep en men wordt verfrist wakker. Bij een zware ademhaling is er sprake van verschillende symptomen zoals snurken, slaapapneu, een verstoorde slaap, veel naar het toilet moeten, vermoeid wakker worden met een droge mond en een verstopte neus.

Snurkers snurken door de mond, door de neus, of beiden. Mondsnurken is te verhelpen wanneer je leert om continu door de neus te ademen. Snurken door de neus stopt wanneer de neus wordt gedeblokkeerd en het ademhalingsvolume wordt gecorrigeerd naar een normaal niveau.

De meeste behandelingen voor snurken zijn gericht op het verwijden van de luchtwegen. De Buteyko methode corrigeert het ademvolume tot normale niveaus én verwijdt de luchtwegen.

Wil je beter leren ademen?

Contact

Personal Buteyko training
4 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
€ 375,-
Meer info

 

 

Online Buteyko training
€ 197,-
Meer info

Eerst overleg voordat je een besluit maakt? Neem gerust contact op.

Naam *

Email *

Bericht

Symptomen hyperventilatie (zie ook blog)