[rank_math_breadcrumb]

Ontstekingsremmers astma afbouwen

Ontstekingsremmers astma afbouwen: dat gaat tegen het financieel belang van farmaceuten in. De CEO’s zien liever dat je méér medicatie gaat gebruiken. Astma is namelijk een miljardenindustrie. Ze brengen astma medicatie dan ook met grote marketing budgetten onder de aandacht.

 • Buteyko online cursus

  Online Buteyko cursus

   247,00
  Bestel Nu!

Ontstekingsremmers astma ⎜Marketing manager Farmaceut 

Michael Cichorski was zo’n marketing manager bij de farmaceut Glaxosmithkline. Zijn taak bestond uit het promoten van astma medicatie onder het grote publiek. Micheal had zelf ook last van astma. Dat heeft hij kunnen verhelpen via de Buteyko adem methode. Hierdoor kreeg hij veel moeite met het promoten van astma medicatie. Dat heeft ertoe geleid dat hij fulltime Buteyko therapeut is geworden en een boek over deze therapie heeft geschreven.

Medicatie gebruik ⎜ontstekingsremmers astma

Even voor de duidelijkheid. In de Buteyko methode wordt medicatie niet per definitie als verkeerd gezien. Tijdelijk astma medicatie nemen kan het herstel van astma bevorderen. In tegenstelling tot de reguliere behandeling biedt de Buteyko methode een protocol dat afgestemd is op persoonlijke behoefte. Daarbij wordt er gewerkt met het zelfhelende vermogen en met medicatie. In het proces van herstel ga je steeds meer gebruik maken van je zelfhelende vermogen in plaats van medicatie.

Vertrouwen in je lichaam terugkrijgen

In de reguliere behandeling wordt ernaar gestreefd om alle symptomen te verhelpen. Via de Buteyko methode wordt ernaar gestreefd dat er nog lichte symptomen overblijven. Die leer je via de Buteyko adem Methode te verhelpen. Zo krijg weer een beetje vertrouwen in je lichaam terug. Vervolgens wordt de medicatie opnieuw verder afgebouwd totdat er weer lichte astma symptomen verschijnen. Die verhelp je wederom via de Buteyko Methode. Zo kun je geleidelijk ontstekingsremmers afbouwen.

Ontstekingsremmers astma afbouwen o.b.v. duidelijke criteria

Bij de afbouw van medicatie wordt dus uitgegaan van de persoonlijke behoefte. Dat wordt gedaan o.b.v. duidelijke criteria:

 • Op basis van hartslag
 • Het huidige gebruik van ontstekingsremmers,
 • Het gebruik van luchtwegverwijders
 • De CP test.

Door zorgvuldig afgepaste medicatie kan je natuurlijke steroïden productie weer op gang komen. 

Stop nooit ineens met medicatie 

Zelfs bij de zwaarste vormen van astma is afbouw mogelijk. Stop echter nooit ineens met medicatie. Een aantal cursisten hebben dat helaas wel gedaan. Voordat ze de cursus kwamen volgen hadden ze al besloten om alle astma medicatie overboord te gooien. Daar waarschuw ik voor, want dat vertraagt je herstel. Laat niemand je vertellen dat je ineens kan stoppen met je medicatie. Via de Buteyko methode gebeurd dat geleidelijk.

Via de Buteyko methode leer o.a.

 • Hoe je astma vrij kunt worden
 • Jouw ademhaling in te zetten als medicatie
 • Vertrouwen te  krijgen in je lichaam
 • Medicatie af te bouwen
 • Te luisteren naar de signalen die je lichaam afgeeft.
 • En nog veel meer.

Online Buteyko cursus

De Buteyko Methode kun je nu ook leren via een online leeromgeving. Daar is de Buteyko Methode ondergebracht via video’s en tekst. Deze training is het vervolg op de gratis variant en bevat persoonlijke begeleiding. Heb jij astma, of ken je iemand met astma? Dan is deze online training zeker aan te raden.

 • Buteyko online cursus

  Online Buteyko cursus

   247,00
  Bestel Nu!

Gerelateerde blogartikelen

Inhalatiemedicatie
Astma door stress
Astma en verkoudheid
Astma vermoeidheid
Allergisch astma

Bij het plaatsen van dit blogartikel in social media komt er een afbeelding tevoorschijn. Dat is afkomstig vanDesigned by Freepik

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537