[rank_math_breadcrumb]

Ervaringen Buteyko Methode

Ervaringen Buteyko methode

Dat is waar je meer over wilt lezen. Weet wel dat een review plaatsen over deze methode iets anders is dan een review plaatsen bij bol.com. Ik respecteer het dan ook als m’n cursisten daar terughoudend in zijn. Toch zijn er ook cursisten die bereid zijn om hun ervaringen te delen. Deze reviews dragen bij aan de bewustwording van deze therapie. Dat leidt ertoe dat mensen niet onnodig blijven rondlopen met verschillende gezondheidsklachten. 

Ervaringen Buteyko methode 

Astma, burn-out, paniek aanvallen, duizeligheid

YouTube video

Review Martijn Huizer 
Recensie Buteyko

Buteyko ervaringen

Buteyko groepstraining

Snurken verhelpen

Buteyko cursus ervaring

Hartoverslagen en paniekklachten

Hartoverslagen en paniekklachten

Beter slapen, minder stress

Beter slapen, minder stress

ervaringen buteyko

ervaringen Buteyko

Hartoverslagen en paniekklachten

Hartoverslagen en paniekklachten

Buteyko adem methode

Buteyko ervaringen

Buteyko ervaringen

 

 

 

Longemfyseem levensverwachting

Ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Schermafbeelding 2019 11 26 om 16.22.39

Triatleet Arjen, ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Via de huisarts: Davey- zware hyperventilatie

Chronische hyperventilatie

Chronische hyperventilatie

Via de arbo arts: Esther- astma, longembolie

Buteyko bij astma

Buteyko bij astma

Astma Dirk, ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Ervaringen Buteyko methode

Chronische hyperventilatie, Ivo 

Chronische hyperventilatie, Buteyko methode

Chronische hyperventilatie, Buteyko methode

Asma met Prednison gebruik, Serap

Schermafbeelding 2019 02 04 om 12.27.03

 Slaapproblemen, Peter 

Schermafbeelding 2019 02 04 om 12.27.55

Hyperventilatie, duizeligheid, Elvan 

Chronische hyperventilatie⎢duizeligheid

Chronische hyperventilatie⎢duizeligheid

Buteyko therapie

Buteyko ervaring

Minder benauwd bij hitte. Rustiger ademen bij deadlines

hittegolf

Opfrisconsult, ontspannende sessie

Opfrisconsult, ontspannende sessie

 

 

Ervaringen online Buteyko training

Yoga docent, Stefanie

Yoga, Buteyko therapie

Yoga, Buteyko therapie

Gratis online training

Ervaringen Buteyko Methode, zelf gerapporteerd

Hieronder zie je korte rapportage’s waarvan ik het waard vond om ze te vermelden. Ze komen uit de periode dat ik nog weinig met Google en Facebook werkte.

Steroïden afgebouwd met Lisanne

De CP van Lisanne blijft na de training stabiel rond de 50 seconden fluctueren. Ze slaapt beter en heeft meer energie. Ze heeft haar ontstekingsremmers volledig afgebouwd en voelt zich daar goed bij. (De Buteyko methode heeft een medicatie protocol dat gericht is op een veilige en stapsgewijze afbouw van medicatie) 

Astma, slaapproblemen, depressie, paniekaanvallen. Bea

René heeft bij Seats2Meet Utrecht een lezing voor fysiotherapeuten georganiseerd. Via de krant vernam ik van zijn geplande lezing. Ik had last van paniekaanvallen, een depressie, astma en sliep slecht. Ik was benieuwd of de Buteyko methode iets voor me kon betekenen. De presentatie van René was een eye opener. Ik herkende me volledig in z’n verhaal en besloot om de Buteyko cursus bij hem te volgen. Het overschakelen op neusademhaling vond ik zwaar. Soms kreeg ik daar een paniekerig gevoel bij. René hield daar rekening mee en bouwde de cursus langzaam op. Via ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen is de frequentie van m’n paniekaanvallen sterk afgenomen. Af en toe voel ik nog een paniekaanval opkomen, maar die weet ik te beheersen. Met mijn astma medicatie ben ik gestopt en ik slaap weer goed. Mijn conditie is verbeterd, mijn dochter merkte dit ook op. Ik begon met een CP (controle pauze) van zes seconden. Na een paar maanden zat ik op 31 seconden. Ik kreeg weer meer lucht! Ik ben nog met René gaan hardlopen. Toen had ik minder last van kortademigheid dan toen ik vier jaar geleden aan hardlopen deed en beter getraind was. Ik kan je van harte aanbevelen om de cursus bij René te volgen. Het vergt wel eigen inzet. Ik heb de oefeningen bijvoorbeeld drie maanden lang dagelijks gedaan.

Zware hoestklachten Renate, Ervaringen Buteyko methode 

“Twee jaar geleden lag ik in coma en had een dubbele longontsteking. Ik moest alles weer vanaf het begin opbouwen. Voordat ik bij jou kwam had ik langer dan een jaar last van hoestklachten. De longarts zei dat deze klachten zouden aanblijven. Ik kon niet meer zonder een hoestbui lachten of zingen. Ik volg nu twee maanden de Buteyko therapie en hoest bijna niet meer. Ik lach en langzaam zing ik weer. Onlangs was ik bij een musical. In plaats van zelf te hoesten stoorde ik me nu aan het hoesten van iemand achter me. Bij de fysio sport ik met een bloedsaturatiemeter. Voorheen daalde m’n bloedsaturatie wel eens onder de 90%. Nu blijft m’n bloedsaturatie normaal. Voorheen zei ik “het gaat” als mensen vroegen hoe het met me gaat. Nu zeg ik: “het gaat goed”. Als ik opsta kijk ik positief naar het leven en wil weer van alles aanpakken.  Note: De Buteyko therapie werkt echt, maar je moet wel je oefeningen doen. René ik ben zo blij dat ik jou en de Buteyko therapie heb leren kennen.”

Hooggevoeligheid, hooikoorts, paniekaanvallen, vermoeidheid, Inge

“Mijn gezondheid was zo slecht dat het allemaal gewoon niet meer ging. Ik had last van paniekaanvallen, m’n nachtrust was verstoord en ik was chronisch moe. M’n hooggevoeligheid verergerde mijn klachten en dat veroorzaakte weer extra vermoeidheid. Sinds ik de Buteyko training bij René gevolgd heb weet ik hoe ik met mijn paniekaanvallen moet omgaan. Ik ben bewust wanneer ik verkeerd adem en weet wat ik daaraan kan doen.

Het moment dat ik ontdekte dat het creëren van de zogenaamde luchthonger (die mij in het begin extra angstig maakte), juist voor extra ontspanning, gronding en centrering in mijzelf zorgt, was een moment van grote bevrijding.

Mijn ademhaling is veel meer ontspannen en dat voelt ook echt als een buffer. Daardoor schiet ik minder snel in een paniekaanval. M’n hooggevoeligheid is er nog, maar is beter te hanteren doordat ik beter in mijn lichaam zit. Ik heb nog nauwelijks last van hooikoorts. M’n strippen met pilletjes tegen hooikoorts heb ik nog liggen. Normaal gesproken zou ik er nu al zo’n 30 geslikt hebben. Nu heb ik er twee, of drie genomen. Het doel van een ochtend CP van 30 seconden heb ik bijgesteld. Ik ga lekker door met de oefeningen en zie wel waar ik uitkom!“

Lyme en astma, Danielle

“Bij aanvang van de cursus vond ik het al vermoeiend om een paar uur rechtop te zitten. Vanwege de ziekte van Lyme lag ik veel op bed. Nu kan ik weer makkelijk een eind lopen en ben onlangs zelfs een stukje gaan joggen. In zes jaar heb ik me niet zo goed gevoeld als nu. Ik heb meer energie en slaap beter. Ook hoef ik in de ochtend geen astmapuffer meer te nemen vanwege m’n kortademigheid. Ik heb regelmatig coachingsgesprekken gehad met René. Daarin gingen we op zoek naar wat werkt. Zo heb ik bijvoorbeeld tijdelijk de ademhalingsoefeningen in een Yoga houding gedaan waarin ik beter kon ontspannen. Ik begon met een CP van 17 seconden, inmiddels is dat 30 seconden.”

Allergie, verstopte neus, loopneus, vermoeidheid, concentratieverlies, kortademigheid (Phyllis)

Bij aanvang van de cursus had ik een adem-inhoud-tijd (CP) van acht seconden. Na drie weken was dat al 26 seconden. M’n nachtrust is enorm verbeterd. Ik kom beter in slaap, slaap beter door en wordt uitgerust wakker. Daardoor heb ik een groot deel van m’n energie terug. Ik ben minder kortademig en kan me beter concentreren. Ik heb ook geen last meer van een verstopte neus, of loopneus. De professionele aanpak en persoonlijke aandacht van Rene was voor mij erg waardevol! Hij heeft mij enorm geholpen en daar ben ben ik hem nog altijd dankbaar voor!  

Beter concentreren, helderder denken, minder somber, Alex

Ik had al een Buteyko cursus in Oostvoorne gevolgd. Vervolgens heb ik me verdiept in de online training van. Ik moet zeggen dat ik de methode van René erg prettig vind. Het gaat dieper. Ik slik nu een tablet minder tegen schizofrenie. Ook het joggen gaat me goed af met mijn mond dicht. Ik kan beter concentreren, nadenken en voel me minder somber. René is heel duidelijk en kan het goed uitleggen. Vooral de basis oefening. Ik merk dat ik nog niet zonder filmpje van René kan, maar dat is geen probleem. Mijn advies is: blijf zoeken naar manieren om je te ontspannen, dan wordt de ademhaling steeds rustiger. Daarna kun je luchthonger creëren.

Onrust, hyperventilatie, voormalig drugsgebruik, Roy

Tijdens de cursus kreeg ik tranen in m’n ogen, want eindelijk kon ik me weer eens ontspannen. Dat gaf me hoop.

Slapen, neus ontstoppen (Lora)

“Ik heb meegedaan met een workshop. Daar heb ik ontspanningsoefeningen geleerd om beter in slaap te komen. Die doe ik nu een week. Omdat ik nu zo snel in slaap val lukt het niet om de oefening volledig te doen. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik s’ochtends m’n verstopte neus kan vrijmaken.

Betere conditie, Carlos

In de sportschool was ik op de fiets na tien minuten al buiten adem op standje één. Nu houd ik het zonder moeite twintig minuten vol op standje drie.

Ik slaap beter (Jesse)

Lichte longobstructie (André)

Hoewel m’n basisgezondheid goed is volgde ik de Buteyko groepscursus vanwege een lichte long obstructie. M’n nachtrust is via deze cursus verbetert. In de Buteyko cursus waren drie Halotherapies in de zoutkamer van gezondheidscentrum Saltium begrepen. Het verblijf in de zoutkamer had een aangename en ontspannende werking. Vervolgens heb ik bij René het Oxygen Advantage voor sporters gevolgd en dat heeft me nuttige handvaten gegeven in de training naar de Marmotte. (Wielerwedstrijd)

Claire, Astma

Na een week merkte ik al dat ik het nemen van mijn medicatie (pufjes) steeds langer kon uitstellen” Na de eerste sessie merkte ik al dat de basis ademhalingsoefening aanvoelde als het nemen van een astma pufje. Ik kreeg er meer adem door.

MS, hyperventilatie en hartritmestoornissen (Jan)

“Ik had last van hartritmestoornissen en hyperventilatie. Sinds het leren van de Buteyko adem methode zijn deze klachten verminderd.

Hyperventilatie, burn-out (Patrick), ervaringen Buteyko methode

“Nav van mijn hyperventilatie en burnout heb ik de cursus gevolgd. Ik merk dat ik bewuster van mijn ademhaling ben tijdens spreken. Daarnaast is me opgevallen dat ik een droge mond heb tijdens angstige momenten. Dat komt omdat ik dan door m’n mond ademhaal. Tijdens de cursus heb ik geleerd dat dat slecht voor je gezondheid is. De Buteyko adem methode bestaat uit voor een deel coaching. Daardoor wordt ik steeds bewuster van de momenten waarop ik mijn ademhaling kan verbeteren. Mijn ademhaling is sterk verbetert en daardoor heb ik geen last meer van hyperventilatie klachten”

Chronische vermoeidheid (Iris), ervaringen Buteyko methode

“Sinds een jaar heb ik last van CVS. Daardoor was mijn ademhaling sterk ontregeld. Daar werd ik tijdens de cursus pas bewust van. Via de snurken app wist ik al dat dit gedurende mijn slaap het geval was. Mijn ademhaling is nu veel regelmatiger. Op het revalidatiecentrum krijg ik mijn ademhaling sneller rustig als ik de loopband afstap. Hoewel ik nog maar twee weken bezig ben is mijn CP al met vijf seconden gestegen.”

Ik slaap beter (Guiselaine)

“Een oud cursist is herstellende uit een psychose. Ze is opnieuw gestart met een aantal tips uit de Buteyko ademoefeningen en ze zegt dat ze nu beter slaapt. Ik vraag hoeveel ze beter slaapt. Ze vertelt dat ze voorheen wel goed sliep, maar niet goed wakker werd. Nu is dat wel het geval.

Hartkloppingen, nachtrust, Petra

Ook vannacht weer met tape geslapen. Heb goed geslapen. Fijn is dat. Gister de hartkloppingen verminderd gekregen door je oefening. 

Vader pijnklachten

“Mijn gezondheid is op zich goed, maar de oefeningen geven me wel meer energie wanneer ik moe ben. Het geeft me verlichting bij hoofdpijn en veranderde m’n pijnbeleving na het trekken van een kies” 

Moeder

Ik heb haar zover gekregen dat ze de mondtape regelmatig uit zichzelf opdoet. Ze zegt dat ze daar rustiger van wordt in haar lijf en hoofd.Astma, Hans

Astma, Hans

Ervaringen Buteyko Methode, online Buteyko training

Hyperventilatie, astma, Buteyko methode

Hartklachten en hyperventilatie, Carola

Hartinfarct, hyperventilatie, Buteyko Methode

Disclaimer

Alle testimonials die hier staan zijn waarheidsgetrouw. De resultaten na het toepassen van de Buteyko Methode kunnen van persoon tot persoon verschillen. Ik kan geen identieke resultaten garanderen aan iedereen die contact opneemt. De trainingen die ik geef zijn educatief en niet medisch. Ik ben geen arts, maar een Buteyko trainer en leefstijlcoach die zich gespecialiseerd heeft op chronische aandoeningen.

 

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537