info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Hoofdpijn, duizeligheid verhelpen én mogelijk afvallen.

Onlangs heb ik de vierde ademsessie met een cursist afgerond. Ze kwam bij mij na doorverwijzing van haar mensendieck therapeut. Ze was vaak duizelig en had last van hoofdpijnklachten.

Informatiebijeenkomst voor zorgverleners

Deze doorverwijzing had er wellicht mee te maken dat ik een keer ben uitgenodigd om over de Buteyko methode te vertellen aan een groep Mensendieck therapeuten. Deze therapeuten heb ik toen onder andere de CP test geleerd waarmee je de conditie van je ademhaling kunt meten.

Duizelig en hoofdpijn

Zoals meestal het geval is herken al bij binnenkomst dat mensen beter kunnen ademen. De uitkomst van de CP test bevestigde dat. Ze had namelijk een CP onder de 15 seconden en daarbij ervaren mensen gezondheidsklachten waar ze wat aan willen doen. Voor mensen met een lage CP kan ik het meeste betekenen. Ik ben blij dat ik de juiste mensen weet aan te trekken en zij mij ook weten te vinden.

Van sceptisch naar positief.

Aanvankelijk zei m’n cursist eerlijk dat ze sceptisch tegenover de Buteyko Methode stond. Na de eerste twee ademsessies zei ze dat ze wel dacht dat ze meer aan de Buteyko methode kon hebben. Dat voelde voor mij weer als een doorbraak momentje. Na de vierde sessies vertelde ze dat de Buteyko Methode heeft geholpen bij het verminderen van haar hoofdpijnklachten. Ze was ook nog in behandeling bij haar mensendieck therapeut die een aantal manipulaties heeft gedaan waardoor haar duizeligheid klachten zijn verminderd.

De Buteyko adem Methode

De Buteyko Methode helpt ook bij duizeligheidsklachten. Ik kan theoretisch uitleggen hoe de Buteyko Methode kan helpen bij deze klachten, maar dit keer wil ik dat op een meer praktische manier doen;

Als je een luchtbed aan het opblazen bent kun je duizelig worden. Dat komt omdat je dan feitelijk zwaar aan het hyperventileren bent.  Als je weet dat je snel duizelig wordt door zwaarder te ademen lijdt je waarschijnlijk aan chronische hyperventilatie.

De hyperventilatie provocatie is echter niet zo’n fijne manier om chronische hyperventilatie vast te stellen. Via de CP test kun je er ook achter komen of je chronisch hyperventileert. Deze test is veel prettiger omdat het een ontspannen test is die je niet belast.

Twee kilo afgevallen

Een andere positieve bijwerking voor deze cursist was dat ze twee kilo was afgevallen. Dit is weliswaar niet heel veel, maar toch netjes in een maand. Bovendien was deze vrouw al heel slank. Dit kwam naar haar zeggen doordat ze door de Buteyko Methode bewuster op haar voeding was gaan letten. In dit kader vind je het volgende blogartikel wellicht nog interessant: Emotie eten en jezelf volproppen met lucht.

Effecten van een gezond en automatisch ademhalingspatroon

Vraag je jezelf wel eens af wat er zou gebeuren als je rustiger zou ademen als gewoonte? Als je rustig ademt als gewoonte:

  • Worden je hersens optimaal voorzien van zuurstof
  • Activeer je je zelf helend vermogen
  • Kunnen verschillende klachten verminderen of verdwijnen
  • Waaronder hoofdpijn en duizeligheid
  • Kan je hele lijf meer ontspannen
  • Kun je zelfs dieper gelegen spanning tot in de bloedvaten, darmen en bronchien tegengaan.

 

 

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

AANMELDEN GRATIS ONLINE TRAINING

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

INDIVIDUELE CURSUS
3 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
Inclusief werkboek / ebook / videomateriaal
€ 375,-
Meer info

GROEPSCURSUS
9   nov: 10:30 – 13:30
16 nov: 10:30 – 13:30
Meer info

ONLINE BUTEYKO CURSUS
€ 197,-
Meer info