[rank_math_breadcrumb]

Hoofdpijn, duizeligheid verhelpen én mogelijk afvallen.

Onlangs heb ik een ademsessie met een cursist afgerond. Ze kwam bij mij na doorverwijzing van haar mensendieck therapeut. Ze was vaak duizelig en had last van hoofdpijnklachten.

Informatiebijeenkomst voor zorgverleners

Deze doorverwijzing had er wellicht mee te maken dat ik een keer ben uitgenodigd om over de Buteyko methode te vertellen aan een groep Mensendieck therapeuten. Deze therapeuten heb ik toen onder andere de CP test geleerd waarmee je de conditie van je ademhaling kunt meten.

Duizelig, stress en hoofdpijn

Zoals meestal het geval is herken al bij binnenkomst dat mensen beter kunnen ademen. De uitkomst van de CP test bevestigde dat. Ze had namelijk een CP onder de 15 seconden en daarbij ervaren mensen gezondheidsklachten waar ze wat aan willen doen. Bij duizeligheid, stress kan de Buteyko Methode veel voor je betekenen.

Van sceptisch naar positief.

Aanvankelijk zei m’n cursist eerlijk dat ze sceptisch tegenover de Buteyko Methode stond. Na de eerste twee ademsessies zei ze dat ze wel dacht dat ze meer aan de Buteyko methode kon hebben. Dat voelde voor mij weer als een doorbraak momentje. Na de vierde sessies vertelde ze dat de Buteyko Methode heeft geholpen bij het verminderen van haar hoofdpijnklachten. Ze was ook nog in behandeling bij haar mensendieck therapeut die een aantal manipulaties heeft gedaan waardoor haar duizeligheid klachten zijn verminderd.

De Buteyko adem Methode bij duizeligheid, stress

De Buteyko Methode helpt ook bij duizeligheidsklachten. Ik kan theoretisch uitleggen hoe de Buteyko Methode kan helpen bij deze klachten, maar dit keer wil ik dat op een meer praktische manier doen;

Als je een luchtbed aan het opblazen bent kun je duizelig worden. Dat komt omdat je dan feitelijk zwaar aan het hyperventileren bent.  Als je weet dat je snel duizelig wordt door zwaarder te ademen lijdt je waarschijnlijk aan chronische hyperventilatie.

Gewichtverlies

Een andere positieve bijwerking voor deze cursist was dat ze twee kilo was afgevallen. Dit is weliswaar niet heel veel, maar toch netjes in een maand. Bovendien was deze vrouw al heel slank. Dit kwam naar haar zeggen doordat ze door de Buteyko Methode bewuster op haar voeding was gaan letten. Gewichtsverlies komt vaker voor wanneer de Buteyko Methode wordt toegepast. Ik ben zelf zes kilo afgevallen tijdens mijn periode van actieve Buteyko oefening. In dit kader vind je het volgende blogartikel wellicht nog interessant: Emotie eten en jezelf volproppen met lucht.

Effecten van een gezond en automatisch ademhalingspatroon

Vraag je jezelf wel eens af wat er zou gebeuren als je rustiger zou ademen als gewoonte? Als je rustig ademt als gewoonte:

  • Worden je hersens optimaal voorzien van zuurstof
  • Activeer je je zelf helend vermogen
  • Kunnen verschillende klachten verminderen of verdwijnen
  • Waaronder hoofdpijn en duizeligheid
  • Kan je hele lijf meer ontspannen
  • Kun je zelfs dieper gelegen spanning tot in de bloedvaten, darmen en bronchien tegengaan.

Buteyko Methode, Buteyko therapie

Via de Buteyko therapie kun je rustiger leren ademen als gewoonte. Als je kijkt op Buteyko therapie kun je jezelf verder verdiepen in deze adem methode. Als je overweegt om een cursus te volgen kun je klikken op Buteyko cursus.

Verwante blogartikelen

Licht in het hoofd, duizelig, moe
Hyperventilatie, duizeligheid
Duizeligheid, licht in het hoofd en wazig zien
Trillend lichaam tijdens slaap

 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537