Inhalatiemedicatie veilig afbouwen.

Inhalatiemedicatie wordt gebruikt als luchtwegverwijder en ontstekingsremmer. Inhalatiemedicatie wordt o.a. genomen bij astma. Je leest hier vooral over inhalatiemedicatie als luchtwegverwijder, – inhalatiemedicatie kan ook een onstekingsremmer bevatten. Vervolgens wordt er een behandeling voorgesteld waarmee je op een natuurlijke wijze je luchtwegen kunt openen. 

Inhalatiemedicatie: Luchtwegverwijders werken niet.

Het is bekend dat luchtwegverwijders niet altijd werken bij astma. Dat heb ik ook een aantal keer meegemaakt. Onlangs sprak ik een man die vertelde dat zijn inhalatiemedicatie niet werkte. Hij gebruikte zijn luchtwegverwijders, maar toch bleef hij benauwd. Ik sprak hem maar even, maar uit ons gesprek maakte ik op dat het te maken had met spanning in het borstgebied. Ik had ook een jongetje van 10 jaar oud die met z’n moeder de Buteyko cursus is komen volgen. Bij hem werkte inhalatie medicatie (de luchtwegverwijder) ook niet. Het voordeel daarvan is dat je min of meer gedwongen bent om symptomen op een natuurlijke manier te verhelpen. Zodra hij astma symptomen kreeg paste zijn moeder de Buteyko methode met hem toe. Zijn astma trok weg.

96% daling minder gebruik van luchtwegverwijders

Inmiddels zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van de Buteyko adem Methode. Ik zal er eentje uitpikken. Dat onderzoek is in Australië uitgevoerd. Bij de proefpersonen in dit onderzoek was er sprake van een reductie van 96% in het gebruik van luchtwegverwijders. Bovendien was ook het gebruik van onstekingsremmers met 49% terug gebracht. Daarbij moet opgemerkt worden dat de proefpersonen alleen de Buteyko ademhalingsoefeningen hebben gedaan. Als de andere Buteyko instructies ook opgevolgd worden is het mogelijk om medicatie-vrij te worden. Onderaan deze pagina vind je een link naar het onderzoek.

Langdurige luchtwegverwijders

Een aantal jaar terug gaf ik Buteyko therapie aan een man met astma. Super aardige vent. Wat ik echter jammer vond is dat hij de oefeningen niet heel consequent deed. s’Ochtends en s’avonds nam hij een langdurige luchtwegverwijder. Voor hem was dat de normaalste zaak van de wereld. Zijn toon over de langdurige luchtwegverwijder was heel positief. Wat ik graag doe is mensen van die medicatie afhelpen, maar dat moet je zelf ook willen. Het bijzondere is dat ik al veel mensen heb mogen helpen via het Buteyko medicatie protocol. Daarmee kun je op een veilige manier stapsgewijs je medicatie afbouwen. Uiteraard in overleg met je arts. Stop nooit ineens met medicatie, dat bemoeilijkt en vertraagt het proces van herstel.

Inhalatiemedicatie

Inhalatiemedicatie

De gewoonte van het nemen van luchtwegverwijders is gevaarlijk.

De gewoonte van iedere ochtend en avond een puf nemen kan leiden tot medicatiegebruik zonder erbij na te denken. In 1991 werd hier al aandacht aan besteed in de telegraaf: “Achteloos gebruik van astmamiddelen is gevaarlijk”. 

Buteyko ademhaling ⎢Buteyko methode ⎢Buteyko therapie

De natuurlijke behandeling die aan het begin van dit stukje werd voorgesteld is de Buteyko adem therapie. Deze therapie kun je online en op jouw moment volgen. Als je daar benieuwd naar bent kun je op het onderstaande plaatje klikken, of de onderstaande blogartikelen lezen.

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Op jouw moment te volgen en in eigen tijd.
1 op 1 coaching is inbegrepen.
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Wordt gegeven in de stad Utrecht.
Tarief € 375,-.
Info, of aanmelden:
info@gezondeademhaling.nl.

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.