[rank_math_breadcrumb]

Wat is kinkhoest ⎜Kinkhoest oorzaak chronische hyperventilatie

Wat is kinkhoest? Bij deze aandoening is er sprake van een infectie aan de luchtwegen. Deze wordt veroorzaakt door de kinkhoest bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan waardoor een hoestbui veroorzaakt wordt. Kinkhoest kan zo’n drie à 4 maanden duren. Het wordt dan ook de 100 dagen hoest genoemd. Na besmetting ontstaan de symptomen binnen zeven tot tien dagen.

Symptomen kinkhoest ⎜Wat is kinkhoest?

Symptomen zijn:

 • Neusverkoudheid
 • Hoesten, lange hoestbuien, prikkelhoest
 • Taai slijm ophoesten
 • Een piepende ademhaling door het vele hoesten
 • Kokhalzen en braken door het vele hoesten
 • Lichte koorts
 • In sommige gevallen longontsteking

 • Buteyko online cursus

  Online Buteyko cursus

   247,00
  Bestel Nu!

Kinkhoest besmettelijk ⎜Moeder gevaar voor pasgeboren baby

Kinkhoest is besmettelijk. Moeders met deze aandoening zijn een gevaar voor hun pasgeboren baby. Daarna zijn dat de broertjes en zusjes. Als je geïnfecteerd bent geweest met kinkhoest kun je deze infectie opnieuw oplopen. Er is dus geen immuniteit nadat je het een keer gehad hebt.

Vaccinatie kinkhoest ⎜ kinkhoest behandeling

In Nederland is er sinds 1957  een vaccinatieprogramma tegen deze aandoening. Ongeveer 95% van de kinderen is gevaccineerd. Zo’n inenting geeft bescherming voor een aantal jaar, maar niet voor altijd. Sinds de jaren negentig stijgt het aantal infecteerde mensen met deze aandoening. Ook onder volwassenen. Daarom wordt er onderzoek gedaan naar betere vaccins. Vaccins kunnen een oplossing bieden tegen gevaarlijke ziekten. Blijf toch kritisch en neem niet zomaar alles aan.

Kinkhoest zwanger ⎜22 weken prik

Volgens het rijksvaccinatie programma kan een moeder zich na 22 weken laten vaccineren tegen deze aandoening. Zodra het kindje geboren wordt zal het dan ook beschermd zijn tegen kinkhoest, aldus het rijksvaccinatieprogramma. De moeder zou namelijk antistoffen aanmaken die van de navelstreng naar de baby gaan. In de eerste maanden zou de baby dan beschermd zijn tegen deze ziekte. Als het kind oud genoeg is kan het zich laten vaccineren om beter beschermd te zijn. 

Kinkhoest baby

Bij baby’s kan deze aandoening gevaarlijk zijn. Dat kan leiden tot een tekort aan zuurstof, hersenbloedingen en hersenbeschadiging. Baby’s die heel jong zijn stoppen soms met ademen en kunnen blauw aanlopen. Dat kan gebeuren zonder dat ze veel hoesten. Bij jonge baby’s zonder inenting kan de ziekte dus ernstig zijn met mogelijk overlijden als gevolg. 

Kinkhoest en chronische hyperventilatie

Zoals je hiervoor las wordt kinkhoest de 100 dagen hoest genoemd. Bij hevige hoestbuien adem je tot wel 80 kilometer per uur lucht uit. Dat betekent dat je vervolgens ook weer diep zult inademen. Diep ademen wordt dus in 100 dagen je nieuwe slechte gewoonte. Door in rust diep te ademen als gewoonte ontstaat namelijk chronische hyperventilatie. Chronische hyperventilatie betekent letterlijk te veel ademen. Door diep te ademen als gewoonte adem je te veel lucht. Dat is schadelijk voor de gezondheid. Hieronder vind je o.a. een blogartikel om chronische hyperventilatie vast te stellen.

Buteyko ademhaling ⎜Buteyko methode

Dr. Constantin Pavlovich Buteyko heeft ontdekt dat chronische hyperventilatie de oorzaak is van vele gezondheidsklachten. Hij heeft een therapie ontwikkeld waarmee ik je kan helpen om van je hyperventilatie af te komen. Dat kan via de online training, of via een individuele cursus.

 • Buteyko online cursus

  Online Buteyko cursus

   247,00
  Bestel Nu!

Gerelateerde blogartikelen

Hyperventilatie test
Chronische hyperventilatie symptomen
Astma stress
Chronisch hoesten
Astma stress
Licht in het hoofd

Bij het openen van deze pagina in social media komt er een afbeelding tevoorschijn. Deze afbeelding is afkomstig van Designed by Freepik 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537