Loopneus en niet verkouden

Een loopneus zonder verkouden te zijn. Hier wordt de oorzaak beschreven. Vervolgens wordt er een oplossing aangedragen om die loopneus een halt toe te roepen.

Loopneus en niet verkouden

Loopneus en niet verkouden

Loopneus en niet verkouden ⎢ gecondenseerde lucht

Je neus droogt enigszins uit vanbinnen wanneer het koud, of droog weer is. De slijmvliezen reageren daarop door extra slijm aan te maken. Dat gebeurd ook wanneer het plots warmer wordt. Bijvoorbeeld wanneer je met je neus boven een kop soep zit, of wanneer je gekruide voeding eet.

Als je via je neus uitademt komt de warme en vochtige lucht vanuit de longen door het koude en droge gedeelte van de neus. Vervolgens condenseert de waterdamp in je adem. Slijm vermengd met water hoopt zich op in de neus. Dat druppelt vervolgens uit je neus. De binnenkant van je neus zit raakt dan vol met slijm en water. Dan stroomt vervolgens uit je neus. Let wel, dit hoeft dus niet alleen te gebeuren tijdens het eten. Hierboven las je ook dat dit in het algemeen kan gebeuren tijdens koud en droog weer.

Chronische hyperventilatie ⎢ Loopneus en niet verkouden

Iemand die meer lucht uitademt dan medische gezien normaal is zal ook meer lucht inademen. Bij te veel lucht in- en uitademen als gewoonte is er sprake van chronische hyperventilatie. Hyper betekent namelijk “te veel” en ventilatie betekent ademen. Hierbij is o.a. sprake van een gespannen borstademhaling.

Chronische hyperventilatie verzwakt het immuunsysteem en dat kan een loopneus veroorzaken waarbij je wél verkouden bent.

De praktijk ⎟ loopneus maar niet verkouden

In de praktijk is dat ook wat ik meemaak. Ik leer m’n cursisten namelijk een ademhalingsoefening die je buiten kan doen tijdens het wandelen. Dan merk ik op dat er vaak sprake is van een loopneus. Ook als er geen sprake is van verkoudheid, of een aandoening zoals hooikoorts, of astma.

Loopneus stoppen

Wat ik ook meemaak is dat cursisten minder last hebben van een loopneus wanneer hun chronische hyperventilatie vermindert. Een loopneus kun je op een natuurlijke manier stoppen, of verminderen. Dit kun je leren via de Buteyko adem Methode.

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     197,00
    Add to Cart

Gerelateerde blogartikelen

Verstopte neus verhelpen
Groen snot

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Online longverzorging

Incl. 1 op 1 coaching
€ 197,-
Info en aanmelden

OFFLINE 1 OP 1 BUTEYKO CURSUS
Locatie: Utrecht
 € 375,-
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Meer info

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.