info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Astma door stress ⎢Je kunt zonder luchtwegverwijders

Als je vaker m’n blogartikelen leest weet je dat we door stress zwaarder gaan ademen. Maar lees even verder, want wellicht vind je hier toch weer wat nieuws over astma door stress.

Astma door stress ⎢ Hyperventileren door stress

Voor wie minder bekend is met een verkeerde ademhaling als gevolg van hyperventileren het volgende. Door stress gaan we zwaarder ademen. Dat is onze natuurlijke ingebouwde reactie op stress. Als je voor een moment, of een kortdurende periode last hebt van stress is er niks aan de hand. Je zult weer rustiger gaan ademen zodra de stress verdwenen is.

Chronische hyperventilatie ⎢ Chronische hyperventilatie symptomen

Zodra er sprake is van chronische stress ga je zwaarder ademen als gewoonte. Er is dan sprake van chronische hyperventilatie. Als de stressvolle gebeurtenis achter de rug is blijf je hyperventileren als gewoonte. Hyperventilatie is een vorm van stress op je longen. Zo ontstaat astma door stress. De onderliggende aandoeningen van astma is chronische hyperventilatie. Dat zie je aan de symptomen zoals: benauwdheid, snel buiten adem bij inspanning, tekort aan lucht en druk of beklemming op de borst. Deze symptomen kun je tegengaan door hyperventilatie te verhelpen.

Astma pufjes zijn niet meer nodig 

Via Buteyko therapie is het al mogelijk om astma pufjes binnen een week, of twee weken af te bouwen. Straks zal ik meer vertellen over deze ademtherapie. Dit is echt mogelijk. Je kunt er het Buteyko wetenschappelijk onderzoek op nalezen.

Kooldioxide ⎢astma door stress

Kooldioxide is een gas dat we uitademen. Andere benamingen hiervoor zijn koolstofdioxide, koolzuurgas, of CO2. Bij chronische hyperventilatie wordt er te veel van dit gas uitgeademd. Kooldioxide zorgt ervoor dat het gladde spierweefsel om de luchtwegen kan ontspannen. Bij een tekort aan kooldioxide in de longen verkrampen de luchtwegen en gaat ademen moeizaam. Zo ontstaan astma symptomen. Door het herstellen van chronische hyperventilatie worden de kooldioxide concentraties weer teruggebracht naar de medische norm. Door normale koolzuurgas concentraties in de longen kan het gladde spierweefsel om de luchtwegen ontspannen. De luchtwegen kunnen zich weer openen en je kunt vrij ademen. Dat maakt puffers overbodig.

Ontstekingsremmers astma afbouwen

Ook de ontstekingsremmers zijn af te bouwen. Misschien is dat een eng idee als je al heel lang afhankelijk bent van deze medicatie. Het afbouwen gebeurd echter o.b.v. van het Buteyko medicatie protocol en in overleg met je arts. Vraag je longarts maar eens naar de Buteyko therapie. Vaak kennen longartsen deze astma behandeling via de Buteyko therapie wel. De reguliere zorg is echter een beetje ondergesneeuwd door protocollen en werkwijzen. Daarom zullen ze de Buteyko Methode niet pro-actief adviseren.

Buteyko ademhaling ⎢ Buteyko therapie

Als je meer wilt weten over deze behandeling kun je kijken op Buteyko ademhaling.

Gerelateerde blogartikelen

Benauwdheid
Snel buiten adem bij inspanning
Astma vermoeidheid

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Tarief € 375,-.
Voor vragen of aanmeldingen: info@gezondeademhaling.nl.