Rode ogen oorzaak⎟Wazig zien stress ⎟Verkeerd ademen

Oorzaak rode ogen: Ik heb al meerdere cursisten bij me gehad waarbij een computerbril, of aanschaf van een dure varifocus bril niet de oplossing bleek te zijn. Er was nog sprake van één, of meer van de volgende symptomen: duizeligheid, rode ogen, droge ogen, wazig zien, branderige, of geïrriteerde ogen.

rode ogen oorzaak, chronische hyperventilatie symptomen

In het kader van een project burnout had ik onlangs een leidinggevende bij me zitten. Met enige regelmaat wreef hij in zijn droge, rode ogen. Door droge ogen neemt de scherpte van het zicht af.

Wazig zien, stress⎟ rode ogen oorzaak

Wanneer de scherpte van het zicht afneemt zul je wazig zien. Wazig zien en stress zijn aan elkaar verbonden. Wazig zien is namelijk één van de vele chronische hyperventilatie symptomen. Als gevolg van chronische stress ontstaat namelijk chronische hyperventilatie. Zodra stress verdwijnt blijft de chronische hyperventilatie vaak nog achter. Hyperventilatie is een ademhalingsgewoonte. Stress kan door externe omstandigheden ontstaan, maar hyperventilatie wordt onbewust in stand gehouden via verkeerde ademhalingsgewoonten. Daar kun je bewust van worden via de gratis online training.

Hyperventilatie verhelpen, rode ogen oorzaak

Het zenuwstelsel bestaat uit het sympatische en parasympatische zenuwstel. Het sympatische zenuwstelsel kun je vergelijken met actie, doen, bezig zijn, presteren, doelen bereiken, grenzen verleggen etc. Het is echter wel noodzakelijk dat het sympatische zenuwstelsel  in balans is met het parasympatische zenuwstel. Het parasympatische zenuwstelsel staat voor rust en herstel. Dat activeer je door chronische hyperventilatie te verhelpen. Dat activeer je via ontspanning en rustig ademen als gewoonte. De effecten daarvan zijn o.a. een verhoogde speekselproductie, maar ook glanzende, vochtige ogen. 

Hyperventilatie verhelpen, Buteyko therapie, Buteyko Methode

Via Buteyko therapie kun je hyperventilatie verhelpen. Over deze therapie heb je nu nog niet zoveel gelezen. Via Buteyko Methode kun je daar verder in verdiepen. 

Verwante blogartikelen

Duizelig, licht in het hoofd, wazig zien
Chronische hyperventilatie symptomen
Project burnout

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Op jouw moment te volgen en in eigen tijd.
1 op 1 coaching is inbegrepen.
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Wordt gegeven in de stad Utrecht.
Tarief € 375,-.
Info, of aanmelden:
info@gezondeademhaling.nl.

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.