Koude handen en voeten⎜Hyperventilatie ⎜Hoge bloeddruk

Koude handen oorzaak: Heb jij veel last van kouden handen en voeten? Veel mensen gaan daar niet voor naar de huisarts omdat ze deze klachten niet als heel ernstig beschouwen. In de winter kan dat toch best onprettig zijn. Hier leer je hoe deze klachten te maken kunnen hebben met je ademhaling.

Koude handen oorzaak ⎜Koude handen en voeten

Via de bloedcirculatie blijven de handen warm. Als de temperatuur om ons heen daalt heeft het lichaam een aantal manieren om warm te blijven. Bijvoorbeeld het vernauwen van de bloedvaten zodat de warmte in het lichaam en vooral rondom de organen bewaart blijft. Het gevolg daarvan is dat er koude handen ontstaan en vooral koude vingers. 

Koude handen en voeten oorzaak ⎜koude handen oorzaak

IJzer en B12 tekort
Een tekort aan ijzer en b12 kan een oorzaak zijn van koude handen en voeten. Het is belangrijk dat je daar voldoende van binnen krijgt.

Andere genoemde oorzaken
Roken, suikerziekte een verminderde werking van de schildklier en de ziekte van Raynaud worden ook als oorzaak genoemd. Er is echter een andere oorzaak waar weinig mensen van weten. Dat is hyperventilatie. Hieronder wordt het effect van hyperventilatie op de bloedvaten beschreven als koude handen oorzaak.

Hyperventilatie hoge bloeddruk ⎜Koude handen oorzaak

Van CO2 wordt vaak gedacht dat het een afvalproduct is en dat we dat maar goed moeten uitademen. Soms wordt er zelfs gedacht dat CO2 giftig is. Het tegendeel is waar. Voor gezonde bloedvaten hebben we medisch gezien normale concentraties CO2 in het bloed nodig. Bij hyperventilatie als gevolg van stress wordt daar te veel van afgeblazen. Door het normaliseren van de ademhaling normaliseren ook de CO2 waarden in het bloed. Daarmee verbetert de bloedcirculatie. In de onderstaande video ga ik daar verder op in. Abonneer je gelijk even op m’n Youtube. Graag ook even een like dan kan ik meer mensen bereiken. Dankje.

YouTube video

IJskoude handen ⎜Kouden handen oorzaak

Deze video gaat over onderwerpen zoals het beter leren bepalen van je grenzen en een droge mond. Toch komt ook het onderwerp koude handen even aan bod. Dit naar aanleiding van de ervaring van een cursist.

YouTube video

Gerelateerde blogartikelen

Hyperventilatie en hoge bloeddruk
Hoofdpijn door hoge bloeddruk
Normale ademhalingsfrequentie

Chronische hyperventilatie symptomen verhelpen ⎜Buteyko ademhaling

Via de Buteyko therapie kun je koude handen en voeten verhelpen. Daarbij helpt het normaliseren van de ademhaling tegen verschillende andere chronische hyperventilatie symptomen. Als je meer wilt weten kun je kijken op Buteyko Methode, of je verder verdiepen in de Buteyko cursus.

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     247,00
    Bestel Nu!

Wanneer deze link in social media geopend wordt verschijnt er een afbeelding. Deze afbeelding is Designed by Freepik

 

 

 

 

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Online longverzorging

Incl. 1 op 1 coaching
€ 247,-
Info en aanmelden

OFFLINE 1 OP 1 BUTEYKO CURSUS
Locatie: Utrecht
 € 375,-
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Meer info

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.