info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Koude handen en voeten⎜Hyperventilatie ⎜Hoge bloeddruk

Koude handen oorzaak: Heb jij veel last van kouden handen en voeten? Veel mensen gaan daar niet voor naar de huisarts omdat ze deze klachten niet als heel ernstig beschouwen. In de winter kan dat toch best onprettig zijn. Hier leer je hoe deze klachten te maken kunnen hebben met je ademhaling.

Koude handen oorzaak ⎜Koude handen en voeten

Via de bloedcirculatie blijven de handen warm. Als de temperatuur om ons heen daalt heeft het lichaam een aantal manieren om warm te blijven. Bijvoorbeeld het vernauwen van de bloedvaten zodat de warmte in het lichaam en vooral rondom de organen bewaart blijft. Het gevolg daarvan is dat er koude handen ontstaan en vooral koude vingers. 

Koude handen en voeten oorzaak ⎜koude handen oorzaak

IJzer en B12 tekort
Een tekort aan ijzer en b12 kan een oorzaak zijn van koude handen en voeten. Het is belangrijk dat je daar voldoende van binnen krijgt.

Andere genoemde oorzaken
Roken, suikerziekte een verminderde werking van de schildklier en de ziekte van Raynaud worden ook als oorzaak genoemd. Er is echter een andere oorzaak waar weinig mensen van weten. Dat is hyperventilatie. Hieronder wordt het effect van hyperventilatie op de bloedvaten beschreven als koude handen oorzaak.

Hyperventilatie hoge bloeddruk ⎜Koude handen oorzaak

Van CO2 wordt vaak gedacht dat het een afvalproduct is en dat we dat maar goed moeten uitademen. Soms wordt er zelfs gedacht dat CO2 giftig is. Het tegendeel is waar. Voor gezonde bloedvaten hebben we medisch gezien normale concentraties CO2 in het bloed nodig. Bij hyperventilatie als gevolg van stress wordt daar te veel van afgeblazen. Door het normaliseren van de ademhaling normaliseren ook de CO2 waarden in het bloed. Daarmee verbetert de bloedcirculatie. In de onderstaande video ga ik daar verder op in. Abonneer je gelijk even op m’n Youtube. Graag ook even een like dan kan ik meer mensen bereiken. Dankje.

 

Gerelateerde blogartikelen

Hyperventilatie en hoge bloeddruk
Hoofdpijn door hoge bloeddruk
Normale ademhalingsfrequentie

Chronische hyperventilatie symptomen verhelpen ⎜Buteyko ademhaling

Via de Buteyko therapie kun je koude handen en voeten verhelpen. Daarbij helpt het normaliseren van de ademhaling tegen verschillende andere chronische hyperventilatie symptomen. Als je meer wilt weten kun je kijken op Buteyko Methode, of je verder verdiepen in de Buteyko cursus.

Wanneer deze link in social media geopend wordt verschijnt er een afbeelding. Deze afbeelding is Designed by Freepik

 

 

 

 

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Op jouw moment te volgen en in eigen tijd.
1 op 1 coaching is inbegrepen.
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Wordt gegeven in de stad Utrecht.
Tarief € 375,-.
Info, of aanmelden:
info@gezondeademhaling.nl.

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.