[rank_math_breadcrumb]

Waarom niet douchen na acupunctuur? Advies van experts

Waarom niet douchen na acupunctuur? Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze en stijgt de laatste jaren in belangstelling. Het is een behandeling waarbij naalden op bepaalde punten van het lichaam worden geplaatst om de energiestroom te bevorderen en het lichaam te helpen zichzelf te genezen. Echter, na een acupunctuur behandeling zijn er bepaalde dingen die men moet vermijden, waaronder douchen. Maar waarom is het eigenlijk niet aan te raden om te douchen na acupunctuur?

Er bestaan verschillende redenen waarom acupuncturisten adviseren om niet te douchen na een behandeling. Ten eerste heeft acupunctuur een directe invloed op het energieveld van het lichaam. De acupunctuurpunten corresponderen met bepaalde energiebanen die we “meridianen” noemen. Door na een behandeling te douchen, kan men deze energiebanen verstoren en de effecten van de behandeling teniet doen.

Waarom niet douchen na acupunctuur?

Waarom niet douchen na acupunctuur?

Waarom niet douchen na acupunctuur?

Een andere reden om niet te douchen na acupunctuur heeft te maken met de effecten van douchen op de acupunctuurpunten. Tijdens een acupunctuur behandeling worden de naalden op specifieke punten van het lichaam geplaatst om de energiestroom te verbeteren. Als er na de behandeling water op deze punten terechtkomt, kan dit de energiestroom verstoren en de effectiviteit van de behandeling verminderen. Daarom wordt het aangeraden om na een acupunctuur behandeling niet te douchen of te baden.

Hoewel het vermijden van douchen na acupunctuur belangrijk is, zijn er wel alternatieven om toch fris en schoon te blijven. Zo kan men bijvoorbeeld een washandje gebruiken om zichzelf te wassen of een douche nemen voordat de acupunctuur behandeling begint. 

Tips voor na de acupunctuursessie

Na een acupunctuur sessie is het belangrijk om bepaalde zaken in acht te nemen om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren. In deze sectie worden enkele tips gegeven over hoe men zich na een acupunctuur sessie kan verzorgen en wat men moet vermijden.

Wat te vermijden na acupunctuur
Waarom niet douchen na acupunctuur?

Na een acupunctuur sessie is het belangrijk om bepaalde activiteiten te vermijden om de effectiviteit van de behandeling te maximaliseren. Hieronder staan enkele activiteiten die men moet vermijden:

  • Vermijd het nemen van een bad of douche,- gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. 
  • Vermijd zware fysieke activiteit en stressvolle situaties.
  • Vermijd het eten van voedingsmiddelen die het lichaam kunnen belasten, zoals alcohol en cafeïne.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat acupunctuur een alternatieve therapie is en dat men altijd medisch advies moet inwinnen voor het ondergaan van een acupunctuur behandeling

Veelgestelde vragen

Kan ik sporten na acupunctuur?

Het wordt aanbevolen om na een acupunctuur sessie minimaal 24 uur te wachten voordat je gaat sporten. Dit komt omdat sporten de bloedcirculatie kan verstoren en de effecten van de behandeling kan teniet doen. Bovendien kan overmatige fysieke activiteit het risico op bloedingen en blauwe plekken vergroten.

Wanneer kan ik weer douchen na acupunctuur?

Het wordt aanbevolen om na een acupunctuur sessie minimaal 4-6 uur te wachten voordat je gaat douchen. Dit komt omdat het douchen de bloedcirculatie kan verstoren en de effecten van de behandeling kan teniet doen. 

Zijn er bijwerkingen van acupunctuur?

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen van acupunctuur. Sommige mensen kunnen echter last hebben van blauwe plekken, bloedingen of lichte pijn op de plaats van de naalden. In zeldzame gevallen kan acupunctuur leiden tot infecties. Het is belangrijk om een ​​gekwalificeerde en ervaren acupuncturist te raadplegen en eventuele medische aandoeningen te melden voordat je begint met een acupunctuur behandeling.

Gerelateerde blogartikelen

Cupping massage

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537