[rank_math_breadcrumb]

De geneeskracht van de amberboom (toegespitst op longproblemen)

Amberbomen, wetenschappelijk bekend als Liquidambar styraciflua, zijn een groep bomen die bekend staan om hun unieke uiterlijk en geneeskrachtige eigenschappen. De amberboom is een bladverliezende boom die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, maar nu wereldwijd wordt gekweekt vanwege zijn schoonheid en medicinale voordelen.

amberboom

Amberboom

Image by rawpixel.com on Freepik

Behandeling van longproblemen

Een van de belangrijkste geneeskrachtige eigenschappen van de amberboom is het vermogen om longproblemen te behandelen. De etherische olie die wordt gewonnen uit amberbomen heeft ontstekingsremmende, antibacteriële en slijmoplossende eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van deze aandoeningen.

Deze olie wordt gewonnen uit de hars van de boom en heeft een aangename, warme geur die veel wordt gebruikt in aromatherapie. Deze olie kan worden verdampt in een diffuser, toegevoegd aan badwater of gebruikt in massageolie om de symptomen van longproblemen te verlichten.

Studies hebben aangetoond dat de etherische olie van de amberboom effectief kan zijn bij de behandeling van astma en bronchitis. Een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology in 2013 toonde aan dat de etherische olie van de amberboom een ​​sterk ontstekingsremmend effect had bij muizen met astma. Een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift Phytotherapy Research in 2016, wees uit dat de olie ook een effectieve behandeling kan zijn voor bronchitis.

Slijmoplosser

De olie van de amberboom kan ook worden gebruikt als een natuurlijke slijmoplosser. Het kan helpen om slijm uit de longen te verwijderen en de luchtwegen vrij te maken, wat kan helpen bij de behandeling van hoest en verkoudheid. Daarnaast heeft de olie van de amberboom ook een antiseptisch effect, wat betekent dat het kan helpen bij het voorkomen van infecties in de luchtwegen.

Advies

Het gebruik van etherische olie van de amberboom kan een effectieve, natuurlijke manier zijn om longproblemen te behandelen. Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën zeer geconcentreerd zijn en alleen onder begeleiding van een professional moeten worden gebruikt. Bij het kiezen van een etherische olie van de amberboom, is het belangrijk om een ​​hoogwaardige, biologische olie te kiezen om ervoor te zorgen dat je de meest effectieve en veilige olie gebruikt.

De geneeskracht van amberbomen is een fascinerend en veelbelovend gebied van onderzoek. De etherische olie van de amberboom heeft bewezen ontstekingsremmende, antibacteriële en slijmoplossende eigenschappen, wat het een veelbelovende behandeling maakt voor longproblemen. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om je longproblemen te verlichten, is het de moeite waard om te overwegen om etherische olie van de amberboom te proberen. Het kan als aanvulling op je bestaande behandelplan helpen om de symptomen van longproblemen op natuurlijke wijze te verminderen. Raadpleeg een professional als je twijfelt over het gebruik.

Gerelateerde blogartikelen

CBD olie en astma
Gezonde voeding voor longen

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537