[rank_math_breadcrumb]

Ontwennen beademing⎜Coronasterfte 26% ⬇️ met Buteyko

Ontwennen beademing: Een collega van me werkt als ademhalingstherapeut met corona patiënten. Zijn naam is Fred Brown. Hij levert geweldig werk in een ziekenhuis in New York. Fred combineert namelijk de Buteyko Methode met meer dan 20 jaar ervaring in het gebruik van beademingsmachines. Fred Brown red levens. 

Ontwennen beademing

In het pulmonary journal for critical care medicine staat dat het aantal mensen dat via beademingsmachines overlijdt met 26% gereduceerd kan worden1. Fred ondersteunt de conditie van de patiënt d.m.v. het tegengaan van longhyperventilatie. Zodra de conditie van de patiënt het toelaat is het van belang om zo snel mogelijk te ontwennen van de beademing. Op een zachte en geleidelijke manier. Hoewel er natuurlijk meer bij komt kijken lees je hierna een korte samenvatting van zijn aanpak. Daarna komt de toelichting.

Samenvatting ⎜ontwennen beademing

  • Draai de persoon met corona op de buik.
  • Verlaag het volume en de druk van zuurstof bij mechanische beademing.

Toelichting ⎜ontwennen beademing

Draai de persoon met corona op de buik

Buikligging heeft als doel om de gaswisseling te verbeteren. Aan de rugzijde hebben de longen een groter oppervlak dan aan de voorzijde. De doorbloeding zal daardoor verbeteren. Een deel van de longblaasjes zal weer openen waardoor de uitwisseling tussen zuurstof en koolstofdioxide verbeterd. Bovendien kan opgehoopt slijm beter weglopen. Onlangs heeft het Pulmonary Journal of Critical Care Medicine een artikel gepubliceerd waarin sterk wordt aanbevolen om buikligging toe te passen[2.PulmCCM: https://pulmccm.org/ards-review/prone-positioning-ards-ats-sccm/] .

Dokter Constantin Pavlovich Buteyko al zo’n 60 jaar gelden ontdekt dat buikligging de ademhaling vermindert en het zuurstofgehalte verbetert. Zijn werk gaat veel verder dan een ademhalingsoefening. Hij heeft ook uitgelegd dat de hoeveelheid zuurstof op celniveau stijgt door minder te ademen. Wellicht weet je dat al omdat je de gratis online training, of de Buteyko therapie gevolgd hebt.

Verlaag bij mechanische beademing het volume en de druk van zuurstof

 De ademhalingsspecialist Fred Brown past deze inzichten uit de Buteyko Methode toe. Met de reguliere aanpak veroorzaken de beademingsmachine’s longhyperventilatie. Dat brengt meer beschadiging toe aan de beschadigde longen. Buikligging en het verminderen van het volume en de druk van zuurstof leidt dus tot een vermindering van 26% aan sterfgevallen. Het is wel noodzakelijk dat buikligging wordt toegepast in combinatie met het verlagen van het volume en de druk aan zuurstof. Dit betekent simpelweg het tegengaan van longhyperventilatie.

De Buteyko therapie kan ook voor andere doelgroepen ingezet worden. Deze therapie helpt ook bij chronische aandoeningen en chronische stress. De ontdekking van dokter Buteyko was namelijk dat de onderliggende aandoening daarvan chronische hyperventilatie is.

Bij chronische hyperventilatie is er geen sprake van homeostase, evenwicht, of balans. Dat leidt tot gezondheidsklachten. Dat leidt o.a. tot een verergering van astma, slecht slapen, vermoeidheid, allergie, snel buiten adem zijn, angstklachten en meer.

Wil jij meer gezondheid, rust en evenwicht aanbrengen in je leven? Dan kun je overwegen om de online Buteyko cursus te volgen. 

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     247,00
    Bestel Nu!

Gerelateerde blogartikelen

Covid-19 ⎜behandeling met de Buteyko Methode
Astma door stress
Astma vermoeidheid
Astma en verkoudheid
Chronisch hoesten

 

  1. PulmCCM:Prone positioning reduces ARDS mortality by 26%: meta-analysis

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537