[rank_math_breadcrumb]

Cupping Gezicht: Effectieve Methode voor Huidverjonging en Ontspanning

Cupping gezicht: gezicht cupping, ook wel facial cupping,- wordt steeds populairder in de schoonheids- en wellness industrie. Deze behandeling, die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde, maakt gebruik van speciale zuignappen om een vacuüm op de huid te creëren. Dit vacuüm bevordert de bloedsomloop, stimuleert de gezichtsspieren en vermindert tekenen van veroudering.

Cupping gezicht

Cupping gezicht

Bij gezicht cupping worden zachte en flexibele siliconen cups gebruikt. Deze zijn speciaal ontworpen voor de gevoelige gezichtshuid. Deze cups worden op het gezicht geplaatst en zachtjes in beweging gebracht. Zo worden de onderliggende spieren gemasseerd. Dit is pijnlijn en kun je zowel thuis, of door een therapeut laten doen.

Belangrijkste aandachtspunten ⎜ Cupping gezicht

 • Het verbetert de bloedsomloop en stimuleert de gezichtsspieren
 • Deze eeuwenoude techniek maakt gebruik van speciale zuignappen voor een pijnloze en ontspannende behandeling
 • Gezicht cupping kan thuis of in een professionele omgeving worden uitgevoerd

De oorsprong van gezicht cupping ⎪ Cupping gezicht

Facial cupping is een eeuwenoude techniek en vindt zijn oorspring in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een methode waarbij kleine glazen of siliconen cups op het gezicht worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Dit stimuleert de bloedcirculatie, verbetert de huidelasticiteit en vermindert tekenen van veroudering.

Het principe achter gezicht cupping is gebaseerd op het idee dat het stimuleren van de bloedsomloop en energiekanalen, of meridianen, in het lichaam helpt om blokkades op te heffen en een evenwichtige energiestroom te bevorderen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verbeterd welzijn en een verjongde huid.

Er zijn verschillende soorten cups die voor gezicht cupping kunnen worden gebruikt, zoals:

 • Glazen cups
 • Siliconen cups
 • Rubberen cups

Elk van deze soorten heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen, maar het basisprincipe blijft hetzelfde. Bij het uitvoeren van gezicht cupping wordt meestal een reinigende of hydraterende olie op de huid aangebracht om een soepele beweging van de cups mogelijk te maken.

Gezicht cupping is niet alleen populair vanwege zijn vermeende esthetische voordelen, maar ook omdat het kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn, sinusitis en spierspanningen in het gezicht. Het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en een professionele behandelaar te raadplegen als je voor het eerst cupping wilt proberen. Onjuiste technieken of ondeskundig gebruik kunnen leiden tot blauwe plekken of ongemak.

Voordelen van Gezicht Cupping ⎪ Cupping gezicht

Gezicht cupping is een alternatieve therapie en kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en uitstraling van je huid. Door de zuigkracht wordt de bloedsomloop van je gezicht gestimuleerd stimuleert cupping de bloedsomloop in uw gezicht, wat kan leiden tot verschillende voordelen.

Eén van de voordelen van gezichts-cupping is verjonging van de huid. Door de toegenomen bloedcirculatie krijgt je huid meer zuurstof en voedingsstoffen, wat kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Door de verbeterde bloedcirculatie worden afvalstoffen en toxines ook beter afgevoerd.

Gezichtscupping helpt ook bij het verlichten van spierspanning in het gezicht. Door de stimulatie van de spieren en het bindweefsel rondom je ogen, kaak en voorhoofd, kunt je merken dat je gezicht meer ontspannen aanvoelt na een behandeling.

Daarnaast is cupping effectief voor het verminderen van gezwollenheid en wallen onder de ogen. Het verbeteren van de lymfedrainage helpt bij het afvoeren van overtollig vocht, waardoor de gezwollenheid in uw gezicht vermindert.

Tot slot kan cupping bijdragen aan het verbeteren van de contouren van je gezicht. Vanwege het effect op de bloedsomloop en de spieren kan het gezicht strakker worden, beter gedefinieerd en gelift worden. Zo ontstaat er een fris uiterlijk. Al met al kan gezicht cupping een waardevolle aanvulling op je huidverzorging routine zijn. 

Hoe je facial cupping uitvoert ⎪ Cupping gezicht

Gezicht cupping, ook wel facial cupping genoemd,- is een alternatieve therapie waarbij kleine, zachte cups op het gezicht worden geplaatst. Daarmee wordt vacuüm gezogen. Dit proces stimuleert de bloedsomloop, vermindert zwelling en kan fijne lijntjes en rimpels verminderen. De cups zijn speciaal ontworpen voor gebruik op het gezicht en zullen geen pijn of ongemak veroorzaken.

YouTube video

Facial cupping in vier stappen ⎜ Cupping gezicht

Wil je facial cupping zelf proberen? In de volgende stappen wordt het uitgelegd:

 1. Na het reinigen en drogen van je gezicht kies je voor een gezichtsolie waardoor de cups gemakkelijker over je gezicht kunnen glijden.
 2. Kies de juiste cupgrootte en plaats deze op het gewenste gebied.
 3. Knijp lichtjes in de cup om de lucht eruit te laten ontsnappen en plaats deze vervolgens op je gezicht. Laat de cup vervolgens los en het vacuüm wordt gecreëerd.
 4. Verplaats de cup vervolgens langzaam en gelijkmatig over je gezicht in opwaartse en uitwaartse bewegingen. Pak daarbij ook zorgvuldig de oog- en mondgebieden mee. Als je een doe-het-zelf-kit gebruikt verplaats de cups dan in de richting die de fabrikant aangeeft.

  Het bovenstaande proces herhaal je 5-10 minuten.Herhaal dit proces gedurende 5-10 minuten. 

  Cupping gezicht ⎪ Afstemmen op specifieke behoeften

Gezicht cupping kan worden aangepast aan specifieke huidproblemen, zoals acne, veroudering of gevoeligheid. Kies bijvoorbeeld kleinere cups voor gevoelige gebieden zoals onder de ogen, en grotere cups voor andere delen van het gezicht. Het is belangrijk om de behandeling aan te passen aan de individuele behoeften en huidtype. Zo worden de beste resultaten bereikt.

Gezicht cupping kan helpen om de algehele gezondheid en het uiterlijk van je huid te verbeteren. Het bevordert celvernieuwing en verstevigt de huid en elasticiteit. Vergeet niet dat resultaten kunnen variëren en altijd afhankelijk zijn van de consistentie en frequentie van de behandeling. 

 

Statische en dynamische gezichtsupping ⎪ Cupping gezicht

Er zijn twee technieken die vaak tijdens facial cupping worden gebruikt.:

 1. Statische cupping: Plaats de cup op een specifiek gebied en laat deze gedurende een bepaalde tijd staan, meestal niet langer dan 10 seconden om blauwe plekken te voorkomen.
 2. Dynamische cupping: Beweeg de cup continu over uw huid in een glijdende of schrapende beweging, afhankelijk van het gebied en het gewenste resultaat.
 • Nazorg: Na de behandeling kunt u uw gezicht reinigen met een milde tonic of een vochtinbrengende crème aanbrengen om uw huid gehydrateerd en soepel te houden. Vermijd direct zonlicht en zorg dat u voldoende water drinkt om uw lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Het is belangrijk op te merken dat gezicht cupping niet geschikt is voor iedereen. Als u huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea heeft, of als u momenteel last heeft van een actieve infectie of ontsteking, wordt het afgeraden om gezicht cupping te proberen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde professional voordat u met een nieuwe behandeling begint, en test het op een klein gebied om er zeker van te zijn dat het veilig en effectief is voor uw huidtype.

Gezicht Cupping Sets ⎪ Cupping gezicht

Gezicht cupping sets zijn speciaal ontworpen voor het uitvoeren van cupping-therapie op het gezicht en ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals medische siliconen of glas. Gezicht cupping sets zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken op gevoelige plekken zoals rond de ogen en de lippen.

Er zijn verschillende soorten gezicht cupping sets beschikbaar op de markt, zoals:

 • Medische siliconen sets: Deze sets zijn soepel en flexibel in gebruik en kunnen gemakkelijk worden gereinigd na gebruik. Ze zijn ook duurzaam en bestand tegen breken of beschadiging.
 • Glazen sets: Glazen sets zijn vaak zwaarder en geven een sterkere zuigkracht dan siliconen sets. Ze zijn ideaal voor een diepere stimulatie van de huid en moeten met zorg worden gebruikt om breuk te voorkomen.

Bij het kiezen van het juiste gezicht cupping set voor jouw persoonlijke therapie, moet je met een aantal factoren rekening houden, zoals:

 1. Materiaal: Kies een set van een materiaal dat past bij jouw huidtype en zorgt voor een comfortabele en veilige behandeling.
 2. Grootte: Gezicht cupping sets zijn er in verschillende maten en dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een geschikte maat kiest voor de specifieke problemen die je wilt behandelen.
 3. Zorg en schoonmaak: Kies een set die gemakkelijk te verzorgen en te reinigen is, zodat je tijd en moeite kunt besparen op het onderhoud ervan.

Er zijn ook gezicht cupping sets die worden geleverd met extra accessoires, zoals:

 • Een houder om de cups netjes op te bergen
 • Reinigingsborstels om de cups schoon te maken
 • Glijmiddel of olie om een soepele toepassing op de huid te garanderen

Als je voor het eerst aan gezicht cupping doet, besteed dan voldoende tijd aan het leren van de juiste technieken en het verkrijgen van inzicht in de werking van jouw gekozen gezicht cupping set. Zo kun je de therapie effectief en veilig uitvoeren en kunt je genieten van de vele voordelen voor jouw huid en algehele welzijn.

Mogelijke Bijwerkingen en Voorzorgsmaatregelen ⎪ Cupping Gezicht

Bij het overwegen van gezichtscupping is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om problemen te minimaliseren.

Bijwerkingen cupping gezicht:

Hoewel gezichtscupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele bijwerkingen waar u rekening mee moet houden:

 • Tijdelijke roodheid op het behandelde gebied
 • Lichte zwelling
 • Oncomfortabel gevoel tijdens de behandeling
 • Blauwe plekken, hoewel zeldzaam, kunnen voorkomen als gevolg van de zuigkracht van de cups.

Voorzorgsmaatregelen cupping gezicht

Om de bovenstaande bijwerkingen te minimaliseren, kunt u enkele voorzorgsmaatregelen nemen:

 • Zoek een ervaren en gekwalificeerde professional om de behandeling uit te voeren
 • Zorg voor een grondige reiniging van het gezicht voorafgaand aan de behandeling
 • Bespreek uw huidtype en eventuele gevoeligheden met de behandelaar om de juiste zuigkracht te bepalen
 • Vermijd cupping als u huidproblemen heeft, zoals wonden, infecties, eczeem, of zonnebrand
 • Laat de behandelaar weten als u medicijnen gebruikt die de gevoeligheid van uw huid kunnen beïnvloeden, zoals bloedverdunners.
 • Overweeg gezichtscupping langzaam te introduceren in uw huidverzorgingsroutine om ongewenste reacties te minimaliseren.

Als u deze voorzorgsmaatregelen volgt, kunt u de meeste bijwerkingen voorkomen en een veilige en aangename ervaring met gezichtscupping hebben. Het is altijd het beste om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn voordat u een nieuwe behandeling in uw routine opneemt.

Gerelateerde blogartikelen

Cupping massage
Cupping set
Cupping cursus

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537