[rank_math_breadcrumb]

Griepepidemie: Hoe je de griep kunt voorkomen

Er is sprake van een griepepidemie zodra meer dan 58 op de 100.000 mensen de huisarts bezoekt met griepachtige symptomen. Vervolgens moet tien procent daarvan drager van het influenza virus zijn.

Griepepidemie ⎢Heerst er griep?

Afgelopen week is het aantal mensen met griepachtige klachten dat influenza heeft gestegen tot boven de grens van een griepepidemie gestegen. 68 op de 100.000 mensen had griepachtige klachten waarvan bij 40% het influenza virus is vastgesteld. Er heerst griep.

Griepepidemie ⎢griep voorkomen tips

Straks lees je een paar tips tegen griep die je nog niet kent. Je kunt namelijk meer doen dan de algemene voorzorg treffen. Natuurlijk is het goed om die voorzorg te treffen. Was bijvoorbeeld je handen regelmatig met zeep en droog je handen vervolgens goed af. Zorg ook dat voorwerpen die worden aangeraakt goed worden schoongehouden. Voorbeelden daarvan zijn de deurklinken, lichtknoppen, kranen en apparatuur in de keuken.

Griepprik bij burn-out ⎢griepepidemie

Twee jaar geleden duurde de griepepidemie een belachelijke twee weken. Toen werkte ik intensief met iemand met burnout. Ze kreeg steeds last van griep en kwakkelde daardoor dieper in haar burnout. Om plaatsvervangend kwaad van te worden. Vervolgens nam ze een griepprik, want dat kan de weerbaarheid vergroten. Helaas was het kwaad al geschiedt. 

Griep voorkomen ⎢ Neusademhaling

De neus heeft een filterfunctie tegen virussen, bacteriën en bacillen. In China en omringende landen lopen mensen met mondkapjes tegen het corona virus. Dan vraag ik me af of op de instructies van zo’n mondkapje staat om door de neus te ademen. Anders is het mogelijke effect van zo’n mondkapje nog beperkter dan het al is.

Griep voorkomen ⎢immuunsysteem versterken

De enige remedie tegen griep is preventie via een sterk immuunsysteem. En wat is nu hetgeen dat het immuunsysteem verzwakt? Dat is stress. En dan heb ik het hier vooral over chronische stress. Daarbij is er altijd sprake van chronische hyperventilatie. Verkeerd ademen dus. Dat is een vorm van interne stress die het immuunsysteem ondermijnd.

Waarom heeft de één wel last van griep en de ander niet?

Dokter Konstantin Pavlovich Buteyko’s antwoord hierop was dat iemand met een medisch gezien gezonde ademhaling geen griep krijgt. De stress van chronische hyperventilatie is dan afwezig. Ik ervaar dat aan den lijve. Sinds ik de Buteyko Methode ken heb ik geen griep meer gehad en ik maak me er ook geen zorgen over.
Het is wel te begrijpen dat ouderen en mensen met respiratoire aandoeningen daar anders tegenover staan. Deze groepen mensen zijn vatbaarder voor griep.

Buteyko ademhaling Buteyko therapie griep voorkomen

Dokter Buteyko stond 10 jaar aan het hoofd van een laboratorium in experimentele biologie en geneeskunde. Daaruit zijn 30 wetenschappelijke onderzoeken, 5 dissertaties en de Buteyko ademtherapie uit voortgekomen. Via deze therapie kun je griep en verschillende symptomen van chronische aandoeningen verhelpen. Als je meer over wilt weten kun je kijken op Buteyko ademhaling.

Gerelateerde blogartikelen

Astma en verkoudheid
Chronisch hoesten
Neussprayverslaving

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     247,00
    Bestel Nu!

Bij het openen van deze pagina op social media komt er een afbeelding tevoorschijn. Deze afbeelding is afkomstig van Designed by yanalya / Freepik 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537