Ouder kind training

In de Buteyko adem methode hebben we het over automatische ademhalingspatronen. Dat gaat dus over hoe je ademt als gewoonte. Als een ouder wil dat het kind goed ademt moet de ouder zelf het goede voorbeeld geven. Kinderen nemen namelijk vaak de gewoonten van hun ouders over. Met de hoeveelheid stress van tegenwoordig hebben ouders daar veel moeite mee. 

Kind neemt de ademhaling van de ouder over

Dat kan ertoe leiden dat hun kinderen ook een ongezonde ademhaling ontwikkelen. Zo verankert chronische stress zich in gezinnen. Het wordt steeds duidelijker tot wat voor problemen dat in de samenleving leidt. Misschien is het woord samenleving een ver van m’n bed show in je alledaagse leven. Maar voor je kind en hoe jij je voelt is dat anders. 

Als je kind last heeft van astma, hooikoorts, een slechte nachtrust, een loopneus, allergiën, een gebrek concentratie kun je je afvragen of dat iets te maken heeft met de ademhaling. Het is belangrijk om als ouder te laten zien dat je rustig ademt als gewoonte. Helaas hebben veel ouders (niet alleen ouders) het heel druk met:

  • Hun bestaansrecht te rechtvaardigen door druk te zijn.
  • Gehoord en gezien willen worden.
  • Met het onderdrukken van stress symptomen.
  • Te lang over hun grenzen heengaan, want doorzettingsvermogen wordt gewaardeerd. Of vanuit het idee dat het noodzakelijk is. (kan zo zijn natuurlijk)
  • Zich laten programmeren

Zou jij niet wat vaker gewoon willen zijn? Hiermee spreek ik natuurlijk alleen de ouders aan die zich hierin herkennen. Er zijn natuurlijk ook veel ouders zonder chronische stress die gewoon echt goed in hun vel zitten. Heb je wel eens gekeken naar hoe zij ademen?

Zich laten programmeren?

Misschien vroeg je af wat ik daarmee bedoelde- in de vorige alinea. Daar kan ik natuurlijk heel diepzinnig over vertellen, maar dat ga ik niet doen.  Met jezelf programmeren bedoel ik letterlijk dat je via chronische stress nieuwe ademgewoonten ontwikkeld. Niet beter, maar slechter! Die ademgewoonten verankeren zich namelijk in het ademcentrum in de hersens. 

Daar kun je wat aan doen

Via de Buteyko ademtraining leer je rustiger te ademen als gewoonte. Daarmee geef je gelijk een mooie boodschap af aan je kind. Via het her-trainen van je ademhaling zul je fitter en energieker worden. In deze training leer ik je hoe je jouw kind ook thuis kunt begeleiden in het doen van de oefeningen.

Verhaaltje voorlezen

Je krijgt een verhaaltje dat je thuis kunt voorlezen. Dit is gelijk een oefening voor jou om te spreken zonder het gevoel van een tekort aan lucht te hebben. Ik hoor heel vaak van m’n cursisten dat ze vooral kortademig worden tijdens het spreken.

Oefeningen

Je leert ademhalingsoefeningen die je op een speelse manier met elkaar kunt oefenen. Even die smartphone, of je tablet laten liggen. Even geen mailtje naar je collega in je vrije tijd. Lekker de ademhalingsoefeningen doen! 

Leefstijl adviezen

De Buteyko Methode bestaat uit meer dan alleen ademhalingsoefeningen. Je krijgt ook verschillende leeftstijladviezen op het gebied van voeding, beweging, slapen, stress, hoesten en niesen. Deze zijn allemaal gericht op een rustige ademhaling als gewoonte.

Ontspanning

Het fijne is natuurlijk dat alle oefeningen en leefstijladviezen gericht zijn op ontspanning. Dat is de basis van de Buteyko Methode.

Informatie ouder kind training

Deze training is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. 

Tarief

€ 375,-   ouder
€ 250,- kind
€ 250,- andere ouder / partner, of verzorger

Als het kind last heeft van chronische hyperventilatie zie ik in de regel dat de ouder ook hyperventileert. Daarom geef ik de training alleen aan ouder en kind gezamenlijk. Ik geloof niet dat een kind veel beter gaat ademen als de ouder geen verbetering in de eigen ademhaling aanbrengt. 

Consulten
Het eerste consult duurt 2 uur.
Het tweede consult ongeveer 1,5 uur.
Het derde een uur tot 1,5 uur.
Eventueel een vierde consult- ook mogelijk via skype.

Deze cursus heeft bovendien een levenslange coachingsgarantie.
De cursus is inclusief de werkboeken, videomateriaal en het ebook.

Aanmelden  / vragen

  • Via 06-52519537;
  • Via mail, info@gezondeademhaling.nl;

Wanneer deze link in social media is geplaatst komt er een afbeelding tevoorschijn. Deze is afkomstig van School vector created by freepik – www.freepik.comWil je beter leren ademen?

Contact

INDIVIDUELE BUTEYKO CURSUS
Fysieke offline variant
In de stad Utrecht
 € 375,-.
Meer info
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.