info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Mondkapje verplicht: benauwdheid mondkapje verhelpen

Mondkapje verplicht: Vanaf 1 juni wordt het mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Wat je ook vind van die regel. Dat is wat er gaat gebeuren.

Even een zijstapje;

Want misschien vind je ook wel iets van het corona beleid in Nederland, of in de wereld? Feit is in ieder geval dat grote social media platvormen censuur plegen op kritische geluiden van gerenommeerde artsen en wetenschappers. Veel mensen zijn van mening dat deze private bedrijven met een deels publieke functie inbreuk maken op een publiek recht; ‘de vrijheid van meningsuiting’. Wat je mening ook is… Niemand mag een plakker op je mond doen zodra jij je mening wilt uiten.

Goed, terug naar het mondkapje;

Mondkapje verplicht

Is het dragen van een mondkapje een benauwende gedachte voor je? Niemand heeft het daarover, maar voor een aantal van jullie zal het ongemakkelijk zijn om zo’n mondkapje te dragen. Bij een verkeerde ademhaling, bij longaandoeningen en chronische hyperventilatie kan zo’n mondkapje benauwdheid veroorzaken.

Stel dat je twee personen naast elkaar zet. De ene persoon ademt van zichzelf onhoorbaar, ontspannen, door de neus en via de buik. De andere persoon ademt diep, zucht veel, ademt hoorbaar en via de borst. Wie zal eerder last hebben van benauwdheid met een mondkapje op?

Juist, de tweede persoon natuurlijk. Herken je jezelf daarin? Dan raad ik je de Buteyko therapie aan. Deze therapie helpt je rustig en ontspannen te ademen zodat je straks geen last hebt van dat mondkapje. En wat nog belangrijker is, via de Buteyko therapie kun je jouw immuunsysteem versterken. Chronische hyperventilatie is namelijk een vorm van stress. Haal deze vorm van stress weg en je bent beter bestand tegen ziekten.

Daar kan ik je mee helpen via de online Buteyko cursus.

Gerelateerde blogartikelen

Chronische hyperventilatie test
Ontwennen beademing
Covid-19 ⎜behandeling met de Buteyko Methode

Er komt een afbeelding tevoorschijn als je deze afbeelding opent in social media. Deze is afkomstig van Designed by Freepik

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Op jouw moment te volgen en in eigen tijd.
1 op 1 coaching is inbegrepen.
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Wordt gegeven in de stad Utrecht.
Tarief € 375,-.
Info, of aanmelden:
info@gezondeademhaling.nl.