[rank_math_breadcrumb]

Vader overtuigd: niet meer verkouden na het zwemmen.

Toen ik in 2014 als Buteyko therapeut begon nam m’n vader me niet serieus. De reden daarvoor zat hem vooral in een gebrek aan voorlichting over de Buteyko Methode. Mensen kunnen zich daardoor moeilijk voorstellen dat de Buteyko therapie zoveel gezondheidseffecten kan hebben.

Het stoorde me wel eens hoe m’n vader zich daarover uitte. En natuurlijk wist ik best dat hij me na het afronden van m’n Heao liever had gezien als accountant, of fiscalist. Stel dat m’n zoon uiteindelijk partner wordt op een groot kantoor..

Ik had echter m’n plannen gewijzigd. Mijn besluit was simpelweg om meer te gaan doen van wat ik graag doe. En om daar m’n werk van te maken. Destijds had ik nog geen idee hoe ik dat zou gaan doen, maar ik vertrouwde erop dat dit goed ging komen.

Zo is de Buteyko therapie op m’n pad gekomen. Met de tijd zag hij dat ik serieus ben als Buteyko therapeut en is hij zich gaan inlezen op m’n website. Hij begon te begrijpen dat de Buteyko Methode mensen kan helpen bij verschillende gezondheidsklachten.

Verkouden

Maar het is meer dan begrijpen. Hij heeft de ademhalingsoefeningen ook ervaren! Sinds het doen van de ademoefeningen heeft is hij niet meer verkouden na het zwemmen, of fietsen. Hij heeft dus een duidelijke verbetering ervaren.

Met zijn 76 jaar zwemt hij met gemakt 1,5 – 2 uur en fietst moeiteloos 50 km. Na zo’n zware inspanning verzwakt het immuunsysteem tijdelijk. Dat veroorzaakte zijn verkoudheid. Daar heeft hij nu veel minder last van. Ook zegt hij dat er na z’n uitademing een automatische pauze ontstaat en dat dat een heel ontspannen effect heeft. Ik noem dat jezelf goed voelen zonder reden.

Als klap op de vuurpijl zegt hij ook nog eens dat hij niet begrijpt dat artsen de Buteyko therapie niet kennen en dat verzekeraars hier vanaf zouden moeten weten. Dat is precies wat mijn geïnformeerde cursisten me ook vertellen en geeft aan dat hij o.b.v. begrip en ervaring overtuigd is van wat ik doe. En dat is tóch leuk.

Mijn vader merkt deze effecten en hij heeft nog niet eens de hele cursus bij me gevolgd. Toen ik hem net sprak hadden we het ook over corona. Ik heb hem uitgelegd dat het zwemmen, fitness en fietsen heel goed. is. Vooral blijven doen. Maar voor een sterk immuunsysteem is het beter om een medisch gezien gezonde ademhaling te hebben.

Verstopte neus verhelpen

Mocht het risico op corona stijgen dan gaat hij rustiger sporten. Ik heb hem geadviseerd om daarbij de oefeningen vaker te doen om zijn immuunsysteem verder te versterken. Hij luistert echt naar wat ik zeg en gaat er ook werkelijk mee aan de slag. Verder hebben we het gehad oplossingen tegen zijn neus die soms verstopt is en het beter openhouden van z’n linker neusvleugel. Een goed begin van het weekend.

Wil je ook je immuunsysteem versterken via de Buteyko therapie? Dan is er de mogelijkheid om de online training inclusief persoonlijke online begeleiding te volgen.

10955

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537