[rank_math_breadcrumb]

Maak je work-out minder vermoeiend met deze tip

Het kan frustrerend zijn als je tijdens je work-out te veel moet hijgen. Het heeft niet alleen invloed op je prestaties maar kan ook de algehele ervaring van het sporten minder leuk maken. Je bent voor je gevoel sneller uitgeput door het hijgen. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunt volgen om minder te hijgen en daardoor dus meer uit je training te halen.

Zware workout

Zware workout

Regelmatige ademhaling

Een van de meest voorkomende redenen voor overmatig hijgen tijdens een work-out is een onregelmatige ademhaling. Probeer tijdens je oefeningen bewust te ademen en een regelmatig ritme aan te houden. Dit helpt je om voldoende zuurstof binnen te krijgen en de ademhaling in balans te houden. Een ideale ademtechniek om hijgerigheid tegen te gaan is de Buteyko adem methode.

Verbeterde conditie

Het verbeteren van je algehele conditie kan ook helpen om minder te hijgen tijdens het sporten. Door regelmatig cardio-oefeningen te doen, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen, kun je je longcapaciteit vergroten en je lichaam efficiënter maken in het opnemen en gebruiken van zuurstof.

Hydratatie

Zorg ervoor dat je voldoende gehydrateerd blijft tijdens het sporten. Uitdroging kan leiden tot een verminderde prestatie en kan bijdragen aan overmatig hijgen. Drink water voor, tijdens en na je trainingssessie om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert.

Supplementen

Het gebruik van bepaalde supplementen kan ook helpen om je efficiëntie tijdens het sporten te verbeteren. L-glutamine poeder staat bekend om zijn vermogen om de spiergroei te ondersteunen en het herstel te bevorderen, wat kan bijdragen aan een efficiëntere training. Magnesium tabletten kunnen ook nuttig zijn, aangezien magnesium een rol speelt bij de spierfunctie en het energiemetabolisme

Rust en herstel

Het is ook belangrijk om je lichaam voldoende rust en hersteltijd te geven tussen je work-outs. Overmatig trainen kan leiden tot vermoeidheid en onregelmatige ademhaling tijdens het sporten. Luister naar je lichaam en neem indien nodig rustdagen om te herstellen en bij te tanken.

Techniek en houding

Tenslotte kan het verbeteren van je techniek en je houding tijdens het sporten helpen om overmatig hijgen te verminderen. Zorg ervoor dat je oefeningen correct uitvoert en let op je lichaamshouding om je ademhaling te optimaliseren en spanning in je spieren te verminderen.

Kortom, door deze tips in overweging te nemen en ze toe te passen in je trainingsschema, ga je hoogstwaarschijnlijk minder hijgen tijdens je trainingen en meer genieten van het sporten. Het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, evenals het gebruik van ondersteunende supplementen (indien nodig), kan je helpen om je fitnessdoelen te bereiken en efficiënter te sporten.

 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537