[rank_math_breadcrumb]

Kraaienpootjes verminderen⎜rimpels onder ogen verwijderen zonder botox

Kraaienpootjes verminderen. Vroeg of laat krijgen we allemaal met rimpels te maken. Denk aan de rimpels om de ogen die ook wel kraaienpootjes worden genoemd. Maar ook een ‘frons rimpel’, of  rimpels om je voorhoofd. Daar kun je gelukkig wat aan doen. Hier worden namelijk een aantal natuurlijke methoden besproken om rimpels tegen te gaan. Cosmetische acupunctuur bijvoorbeeld, waarover straks meer.

kraaienpootjes

Gezichtsverjonging via cosmetische acupuntuur en leefstijl

Kraaienpootjes verminderen ⎜ Rimpels onder de ogen verminderen

Rimpels onder de ogen ontstaan o.a. wanneer de ogen samengeknepen worden bij blootstelling aan de zon. Mogelijk kan zonnebrandcrème helpen om verdere schade te voorkomen. Er zijn ook een aantal andere opties waarmee je rimpels rond de ogen verder kunt verminderen. En dat zonder het gebruik van botox. Een optie is het gebruiken van crèmes of serums. De werkzame stoffen daarin zijn o.a. retinol en vitamine C.

Zoals eerder genoemd kan cosmetische acupunctuur ook ingezet worden bij rimpels. Deze behandelvorm is afkomstig uit de Chinese geneeskunde. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van kleine naalden die op specifieke punten worden aangebracht. Dat leidt tot een stijging in je collageen productie, waardoor rimpels verminderen en de algemene gezondheid van je huid verbeterd.

Frons rimpel verhelpen ⎜ Kraaienpootjes verhelpen

Frons-rimpels ontstaan tussen de wenkbrauwen. Bijvoorbeeld wanneer je moeilijk kijkt. Dan trekken de wenkbrauwen samen waardoor er een frons ontstaat. Dit moeilijke kijken ontstaat wanneer je je teveel zorgen maakt, of ergens op concentreert. Wanneer je slecht slaapt zal het meer moeite kosten om te concentreren. Deze rimpels ontstaan dan ook sneller als je voor langere tijd een slechte nachtrust hebt. Wist je dat een slechte nachtrust ook te maken kan hebben met je ademhaling? Daar heb ik een serie blogartikelen over geschreven. Je kunt daarvoor beginnen met het artikel over droomslaap.

Rimpels rond de mond verwijderen ⎜ Rimpel Frons rimpel

Die rimpel-lijntjes om je mond worden ook wel lachlijnen genoemd. Je kunt ze natuurlijk laten zitten als bewijs van een happy life ;-). Maar daarvoor ben je hier niet. Je zoekt naar oplossingen. Als eerste is het van belang om te weten dat stoppen met roken kan helpen om verergering te voorkomen. Daarmee verminderen astma klachten overigens. Bovendien is de kans ook groter dat je beter zult slapen. Het is namelijk bekend dat mensen met astma minder goed slapen.

Rimpel om voorhoofd ⎜Kraaienpootjes verminderen

De rimpels op het voorhoofd ontstaan vaak door veroudering. Maar ook wel een beetje door het fronsen. Wanneer de wenkbrauwen samentrekken trekt de huid van het voorhoofd ook een beetje bij elkaar.

Eerder noemde ik cosmetische acupunctuur als optie om rimpels te verhelpen. 
Dit is een tak uit de traditionele Chinese geneeskunde. Daarbij wordt verondersteld dat energie via meridianen door het lichaam stroomt. Dat zijn als het ware kleine riviertjes van energie in je lijf. Het is belangrijk dat deze blijven stromen door blokkades op te heffen. Dat helpt goed tegen stress, maar ook om de huid te verjongen!

Gezichtsverjonging ⎜kraaienpootjes verminderen

Door gezichtsverjonging kan veroudering via verschillende methoden worden tegengegaan. Als je kiest voor cosmetische acupunctuur dan begint dat met een eerste consult bij een Chinees gezondheidscentrum. Tijdens zo’n consult worden je gezondheidshistorie, leefstijl, mogelijke allergieën en medicatie besproken. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en uitgevoerd. 

Stress rimpels verhelpen ⎜ kraaienpootjes verminderen

Bij cosmetische acupunctuur wordt de balans in je lichaam hersteld. En die balans wil je natuurlijk behouden. Daarom is het ook belangrijk om te kijken naar je ademhaling. Bij een disfunctionele ademhaling wordt namelijk de delicate balans tussen je ademhalingsgassen verstoord.  Er is sprake van een disfunctionele ademhaling wanneer je een hoge borstademhaling hebt waarbij je veel gaapt en zucht. Er worden vaak diepe teugen lucht genomen, juist omdat je het gevoel hebt dat je te weinig lucht binnen krijgt. Dit is een vorm van stress.

Wist je overigens dat stress ook de bacterieflora van je huid verstoort en eczeem kan verergeren? Dan is het goed om te weten dat een cosmetische acupunctuur behandeling bij Wan Jie Tang (acupunctuur Tang) ook heel ontspannend is. Dat vinden wel meer mensen. Ze krijgt namelijk klanten die bereid zijn om twee uur te rijden (naar Veldhoven) om daar een cosmetische acupunctuur behandeling te krijgen.

Tip: Blijf ook na zo’n behandeling lekker ontspannen in je ademhaling. Lukt dat nog niet helemaal? Kom dan nog eens terug naar deze website.

Gerelateerde blogartikelen

Eczeem verholpen bij prince Charles
Droge huid en ademhaling
Allergisch astma

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537