[rank_math_breadcrumb]

Kleuren snot⎢groen snot ⎢sneller herstellen van griep

Groen snot: Bij een goede gezondheid maakt het lichaam dagelijks één tot anderhalve liter snot aan. Het grootste gedeelte daarvan wordt zonder dat je het merkt afgevoerd naar je maag. Bij verkoudheid, of allergie kan het dikker worden en van kleur veranderen. Dan merk je het op. Er kan dan een loopneus, of een verstopte neus ontstaan.

Waar bestaat snot uit? ⎟ Kleuren snot ⎟ groen snot

Snot bestaat vooral uit water, maar ook uit antilichamen. Deze antilichamen kunnen bacteriën en virussen herkennen en via het immuunsysteem uitschakelen. Snot bevat ook eiwitten die het snot dik maken. 

Groen snot⎟ groengeel snot

Wellicht heb je ergens gehoord dat er bij geel, of groen snot waarschijnlijk sprake is van een infectie. Dat is niet het geval.  Een infectie kan ook voorkomen wanneer het helder van kleur is. Bovendien kunnen zowel virale als bacteriële infecties een verandering in de kleur aanbrengen. Het feit dat je geel, of groen snot hebt betekent dus niet gelijk dat je een antibioticum nodig hebt. 

Dik groen snot ⎟ Kleuren snot

Tijdens een verkoudheid, of griep wordt het immuunsysteem in werking gezet. Dat stuurt een leger witte bloedcellen naar de luchtwegen. Ook naar je neus. Je neus is namelijk onderdeel van je bovenste luchtwegen. De witte bloedcellen bevatten een enzym waardoor het snot groen-geel van kleur kan worden.

Bruin en rood snot

Wanneer de neus uitgedroogd, of geïrriteerd raakt kan er sprake zijn van rood, of bruinkleurig snot als gevolg van een bloeding. De neus droogt uit en raakt verstopt bij mensen die door de mond ademen, maar ook door te hard te snuiten en peuteren in de neus. Daarmee raken de bloedvaatjes in de neus beschadigd. Dat kan tot bloedingen leiden. Droog snot kan bovendien leiden tot harde stukjes in je neus. Wanneer je dan over je neus wrijft, of erin knijpt dan kan er een bloeding ontstaan.

Sneller herstellen van een verkoudheid, of griep

Mondademhaling is niet goed voor de gezondheid. Misschien heb je het van jezelf niet door, maar veel mensen nemen diepe teugen lucht tijdens het spreken. Er wordt bovendien wat afgepuft, gezucht en door de mond gegaapt. Dat veroorzaakt en verergert chronische hyperventilatie. Chronische hyperventilatie veroorzaakt een structurele disbalans in het immuunsysteem.

Er zijn steeds zorgverleners die dit begrijpen.meer artsen, tandartsen en fysiotherapeuten die dit begrijpen. Ik heb dan ook psychologen, fysiotherapeuten, een tandarts en een paar artsen die deelnemen aan de online cursus Chronische hyperventilatie maakt je vatbaarder voor verkoudheid, of griep. Onderaan deze pagina vind je een gratis online test waarmee je chronische hyperventilatie kunt vaststellen.

 Ook in de oude Yoga manuscripten wordt beschreven dat mondademhaling als gewoonte niet goed voor de gezondheid is. Hieronder vind je een blogartikel om een verstopte neus te openen. Dan ben je er nog niet, want bij neusademhaling kan er nog steeds sprake zijn van chronische hyperventilatie. Bij een medisch gezien gezonde ademhaling krijg je geen griep en wordt je niet verkouden. Omgekeerd is het een kenmerk van chronische hyperventilatie dat mensen vaak verkouden zijn. Dat is ook wat ik in m’n praktijk zie.

Chronische hyperventilatie verhelpen Buteyko therapie

De longarts en professor Konstantin Pavlovich Buteyko heeft tientallen jaren de ademhaling onderzocht. Hij verdiepte zich in de schadelijke effecten van chronische hyperventilatie bij chronische aandoeningen. Zo heeft hij tien jaar lang aan het hoofd gestaan van een laboratorium in experimentele biologie en geneeskunde. De Buteyko Methode is later naar hem vernoemd en begint steeds meer bekendheid te krijgen.

Buteyko therapie, de Buteyko Methode leren

Mijn naam is René van den Heuvel en ik oefen fulltime het vak van Buteyko therapeut uit. Inmiddels ben ik al jaren niet meer verkouden geweest. Ik draag deze ademtherapie uit omdat ik daar m’n eigen gezondheidsklachten mee heb verholpen. Daar kun je meer over lezen via over mij. Als je ook je immuunsysteem wilt versterken dan kun je de individuele cursus, of de online cursus bij me volgen. 

Gerelateerde blogartikelen

Hyperventilatie test
Verstopte neus verhelpen
Astma en verkoudheid
Slijm in longen

  • Buteyko online cursus

    Online Buteyko cursus

     247,00
    Bestel Nu!

Laat je hieronder een berichtje achter? 🍃

 

 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537