info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Kleuren snot⎢groen snot ⎢sneller herstellen van griep

Groen snot: Bij een goede gezondheid maakt het lichaam dagelijks één tot anderhalve liter snot aan. Het grootste gedeelte daarvan wordt zonder dat je het merkt afgevoerd naar je maag. Bij verkoudheid, of allergie kan het dikker worden en van kleur veranderen. Dan merk je het op. Er kan dan een loopneus, of een verstopte neus ontstaan.

Waar bestaat snot uit? ⎟ Kleuren snot ⎟ groen snot

Snot bestaat vooral uit water, maar ook uit antilichamen. Deze antilichamen kunnen bacteriën en virussen herkennen en via het immuunsysteem uitschakelen. Snot bevat ook eiwitten die het snot dik maken. 

Groen snot⎟ groengeel snot

Wellicht heb je ergens gehoord dat er bij geel, of groen snot waarschijnlijk sprake is van een infectie. Dat is niet het geval.  Een infectie kan ook voorkomen wanneer het helder van kleur is. Bovendien kunnen zowel virale als bacteriële infecties een verandering in de kleur aanbrengen. Het feit dat je geel, of groen snot hebt betekent dus niet gelijk dat je een antibioticum nodig hebt. 

Dik groen snot ⎟ Kleuren snot

Tijdens een verkoudheid, of griep wordt het immuunsysteem in werking gezet. Dat stuurt een leger witte bloedcellen naar de luchtwegen. Ook naar je neus. Je neus is namelijk onderdeel van je bovenste luchtwegen. De witte bloedcellen bevatten een enzym dat als gevolg waardoor het snot groen-geel van kleur kan worden.

Bruin en rood snot

Wanneer de neus uitgedroogd, of geïrriteerd raakt kan er sprake zijn van rood, of bruinkleurig bloed. De neus droogt uit bij mensen die door de mond ademen, maar ook door te hard te snuiten en peuteren in de neus. Daarmee raken de bloedvaatjes in de neus beschadigd. Dat kan tot bloedingen leiden. Droog snot kan bovendien leiden tot harde stukjes over je neus. Wanneer je dan over je neus wrijft, of knijp kan er een bloeding ontstaan.

Sneller herstellen van een verkoudheid, of griep

Bij verkoudheid en griep ontstaat er een verstopte neus. Er wordt dan overgeschakeld op mondademhaling. Mondademhaling is niet goed voor de gezondheid. Het leidt tot hyperventilatie. Dat vertraagt het herstel van ziekte zoals een verkoudheid, of griep. Er zijn steeds meer artsen, tandartsen en fysiotherapeuten die dit begrijpen. Ook in de oude Yoga manuscripten wordt beschreven dat mondademhaling als gewoonte niet goed voor de gezondheid is. Hieronder vind je een blogartikel om een verstopte neus te openen. Dan ben je er nog niet, maar je bent wel een stap richting een gezonde ademhaling. Bij een medisch gezien gezonde ademhaling krijg je geen griep en wordt je niet verkouden.

Gerelateerde blogartikelen

Verstopte neus verhelpen
Neussprayverslaving
Astma en verkoudheid
Slijm in longen

 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Longverzorging via de online Buteyko cursus

ONLINE BUTEYKO CURSUS
Op jouw moment te volgen en in eigen tijd.
1 op 1 coaching is inbegrepen.
€ 197,-
Meer info

Individuele Buteyko cursus

Dit is de fysieke, offline variant.
Wordt gegeven in de stad Utrecht.
Tarief € 375,-.
Info, of aanmelden:
info@gezondeademhaling.nl.