info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Ervaringen

Ervaringen met de Buteyko adem methode (en mij)

Een review over de Buteyko adem training is iets anders dan een review over een product van bijvoorbeeld bol.com plaatsen. Ik respecteer het dan ook als m’n cursisten daar terughoudend in zijn. Er zijn ook cursisten die hun ervaringen graag delen. De ervaringen die niet te verzinnen zijn heb ik hieronder als eerste geplaatst. 

Personal Buteyko training 

Astma, burn-out, paniek aanvallen, Judith

 

 

 

Google reviews.

Via de huisarts: Davey- zware hyperventilatie

Via de arbo arts: Esther- astma, longembolie

Buteyko therapie bij astma

Astma, Dirk

Chronische hyperventilatie, Ivo 

Asma met Prednison gebruik, Serap  

Slaapproblemen, Peter 

Hyperventilatie, duizeligheid, Elvan 

Minder benauwd bij hitte. Rustiger ademen bij deadlines

hittegolf

Online Buteyko training

Gratis online training

Astma vrij tijdens herstelperiode burn-out, Lisanne

Lisanne heeft haar ademhaling enorm verbeterd. Haar CP fluctueert stabiel rond de 50 seconden. Hoewel het nog niet is wat het moet zijn slaapt ze beter en heeft ze meer energie. De grote vooruitgang is dat ze haar ontstekingsremmers helemaal heeft kunnen afbouwen. Ze gebruikt dus geen astma medicatie meer. (De Buteyko methode heeft een medicatie protocol dat gericht is op een veilige en stapsgewijze afbouw van medicatie) 

Astma, slaapproblemen, depressie en paniekaanvallen Bea

Bij Seats2Meet in Utrecht had René een lezing voor fysiotherapeuten georganiseerd over de Buteyko adem methode. Ik was deelnemer omdat ik via de krant vernam van zijn geplande presentatie. Ik had last van paniekaanvallen, een depressie, astma en sliep slecht. Ik was benieuwd of de Buteyko methode iets voor me kon betekenen. De presentatie van René was een eye opener en ik herkende me volledig in z’n verhaal. Ik besloot om de Buteyko cursus bij hem te volgen. Omdat ik gewend was om door m’n mond te ademen vond ik het zwaar om weer door m’n neus te gaan ademen. Soms kreeg ik daar een paniekerig gevoel bij. René hield daar rekening mee en bouwde de cursus daarom langzaam op . Via ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen is de frequentie van m’n paniekaanvallen sterk afgenomen. Af en toe voel ik nog een paniekaanval opkomen, maar die weet ik te beheersen. Met mijn astma medicatie ben ik gestopt en ik slaap weer goed. Mijn conditie is verbeterd, mijn dochter merkte dit ook op. Ik begon met een CP (controle pauze) van zes seconden. Na een paar maanden zat ik op 31 seconden. Ik kreeg weer meer lucht! Ik ben nog met René gaan hardlopen. Toen had ik minder last van kortademigheid dan toen ik vier jaar geleden aan hardlopen deed en beter getraind was. Ik kan je van harte aanbevelen om de cursus bij René te volgen. Het vergt wel eigen inzet. Ik heb de oefeningen drie maanden dagelijks 30 – 40 minuten verspreid over de dag uitgevoerd en overdag was ik ook bewust bezig met m’n ademhaling.

Zware hoestklachten, Ik lach weer en langzaam zing ik weer (Renate)

“Twee jaar geleden lag ik in coma en had ik een dubbele longontsteking. Ik moest alles weer vanaf het begin opbouwen. Toen ik naar je toe kwam, had ik al langer dan een jaar hoestklachten. Klachten waarvan de longarts had gezegd dat deze blijvend waren. Ik kon ook niet meer lachen of zingen, zonder een stevige hoestbui. Ik volg nu twee maanden de Buteyko therapie. En ik hoest haast niet meer. Ik lach weer en langzaam zing ik weer. Onlangs was ik bij een musical. In plaats van zelf te hoesten stoorde ik me nu aan het hoesten van iemand achter me. Mensen om me heen (m’n man en homeopaat) denken soms dat ik er niet ben, omdat ze me niet meer horen hoesten. Bij de fysio sport ik met een bloedsaturatiemeter. Voorheen daalde m’n bloedsaturatie wel eens onder de 90%, nu blijft m’n bloedsaturatie normaal. Voorheen zei ik “het gaat” als mensen vroegen hoe het met me gaat. Nu zeg ik: “het gaat goed”. Als ik opsta kijk ik positief naar het leven en wil weer van alles aanpakken omdat ik me weer goed voel.  Note: De Buteyko therapie werkt echt, maar je moet wel je oefeningen doen. Renè ik ben zo blij dat ik jou en de Buteyko therapie heb leren kennen.”

Hooggevoeligheid, hooikoorts, paniekaanvallen, vermoeidheid (Inge)

“Mijn gezondheid was zo slecht dat het allemaal gewoon niet meer ging. Ik had last van paniekaanvallen, m’n nachtrust was verstoord en ik was chronisch moe. M’n hooggevoeligheid verergerde mijn klachten en dat veroorzaakte weer extra vermoeidheid. Sinds ik de Buteyko training bij René gevolgd heb weet ik hoe ik met mijn paniekaanvallen moet omgaan. Ik ben bewust wanneer ik verkeerd adem en weet wat ik daaraan kan doen.

Het moment dat ik ontdekte dat het creëren van de zogenaamde luchthonger (die mij in het begin extra angstig maakte), juist voor extra ontspanning, gronding en centrering in mijzelf zorgt, was een moment van grote bevrijding en enthousiasme. 

Mijn ademhaling is veel meer ontspannen en dat voelt ook echt als een buffer. Daardoor schiet ik minder snel in een paniekaanval. M’n hooggevoeligheid is er nog, maar is beter te hanteren doordat ik beter in mijn lichaam zit. Ik heb nog nauwelijks last van hooikoorts. M’n strippen met pilletjes tegen hooikoorts heb ik nog liggen. Normaal gesproken zou ik er nu al zo’n 30 geslikt hebben. Nu heb ik er twee, of drie genomen. Het doel van een ochtend CP van 30 seconden heb ik bijgesteld. Ik ga lekker door met de oefeningen en zie wel waar ik uitkom!“

Lyme en astma (Danielle)

“Bij aanvang van de cursus vond ik het al vermoeiend om een paar uur rechtop te zitten. Vanwege de ziekte van Lyme lag ik veel op bed. Nu kan ik weer makkelijk een eind lopen en ben onlangs zelfs een stukje gaan joggen. In zes jaar heb ik me niet zo goed gevoeld als nu. Ik heb meer energie en slaap beter. Ook hoef ik in de ochtend geen astmapuffer meer te nemen vanwege m’n kortademigheid. Ik heb regelmatig coachingsgesprekken gehad met René. Daarin gingen we op zoek naar wat werkt. Zo heb ik bijvoorbeeld tijdelijk de ademhalingsoefeningen in een Yoga houding gedaan waarin ik beter kon ontspannen. Ik begon met een CP van 17 seconden, inmiddels is dat 30 seconden.”

Allergie, verstopte neus, loopneus, vermoeidheid, concentratieverlies, kortademigheid (Phyllis)

Bij aanvang van de cursus had ik een adem-inhoud-tijd (CP) van acht seconden. Na drie weken was dat al 26 seconden. M’n nachtrust is enorm verbeterd. Ik kom beter in slaap, slaap beter door en wordt uitgerust wakker. Daardoor heb ik een groot deel van m’n energie terug. Ik ben minder kortademig en kan me beter concentreren. Ik heb ook geen last meer van een verstopte neus, of loopneus. De professionele aanpak en persoonlijke aandacht van Rene was voor mij erg waardevol! Hij heeft mij enorm geholpen en daar ben ben ik hem nog altijd dankbaar voor!  

Beter concentreren, helderder denken, minder somber (Alex)

Als eerste begon ik een cursus in Oostvoorne met de buteyko methode en toen had ik een CP van 10 sec. Later heb ik me verdiept in deze online training. Ik moet zeggen dat ik de methode van René erg prettig vind. Het gaat dieper. Ik slik nu een tablet minder tegen schizofrenie. Ook het joggen gaat me goed af met mijn mond dicht. Ik kan me beter concentreren, nadenken, voel me minder somber en m’n symptomen van schizofrenie zijn verminderd. René is heel duidelijk en kan het goed uitleggen, vooral de basis oefening. Ik merk dat ik nog niet zonder filmpje van René kan, maar dat is geen probleem. Mijn advies is: blijf zoeken naar manieren om je te ontspannen, dan wordt de ademhaling steeds rustiger, daarna kun je luchthonger creëren.

Onrust, hyperventilatie, voormalig drugsgebruik, Roy

Tijdens de cursus kreeg ik tranen in m’n ogen, want eindelijk kon ik me weer eens ontspannen. Dat gaf me hoop.

Slapen, neus ontstoppen (Lora)

“Ik heb meegedaan met een workshop. Daar heb ik ontspanningsoefeningen geleerd om beter in slaap te komen. Die doe ik nu een week. Omdat ik nu zo snel in slaap val lukt het niet om de oefening volledig te doen. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik s’ochtends m’n verstopte neus kan vrijmaken.

Betere conditie, Carlos

In de sportschool was ik op de fiets na tien minuten al buiten adem op standje één. Nu houd ik het zonder moeite twintig minuten vol op standje drie.

Ik slaap beter (Jesse)

Lichte longobstructie (André)

Hoewel m’n basisgezondheid goed is volgde ik de Buteyko groepscursus vanwege een lichte long obstructie. M’n nachtrust is via deze cursus verbetert. In de Buteyko cursus waren drie Halotherapies in de zoutkamer van gezondheidscentrum Saltium begrepen. Het verblijf in de zoutkamer had een aangename en ontspannende werking. Vervolgens heb ik bij René het Oxygen Advantage voor sporters gevolgd en dat heeft me nuttige handvaten gegeven in de training naar de Marmotte. (Wielerwedstrijd)

Claire, Astma

Na een week merkte ik al dat ik het nemen van mijn medicatie (pufjes) steeds langer kon uitstellen” Na de eerste sessie merkte ik al dat de basis ademhalingsoefening aanvoelde als het nemen van een astma pufje. Ik kreeg er meer adem door.

MS, hyperventilatie en hartritmestoornissen (Jan)

“Ik had last van hartritmestoornissen en hyperventilatie. Sinds het leren van de Buteyko adem methode zijn deze klachten verminderd.

Hyperventilatie, burn-out (Patrick)

“Nav van mijn hyperventilatie en burnout heb ik de cursus gevolgd. Ik merk dat ik bewuster van mijn ademhaling ben tijdens spreken. Daarnaast is me opgevallen dat ik een droge mond heb tijdens angstige momenten. Dat komt omdat ik dan door m’n mond ademhaal. Tijdens de cursus heb ik geleerd dat dat slecht voor je gezondheid is. De Buteyko adem methode bestaat uit voor een deel coaching. Daardoor wordt ik steeds bewuster van de momenten waarop ik mijn ademhaling kan verbeteren. Mijn ademhaling is sterk verbetert en daardoor heb ik geen last meer van hyperventilatie klachten”

Chronische vermoeidheid (Iris)

“Sinds een jaar heb ik last van CVS. Daardoor was mijn ademhaling sterk ontregeld. Daar werd ik tijdens de cursus pas bewust van. Via de snurken app wist ik al dat dit gedurende mijn slaap het geval was. Mijn ademhaling is nu veel regelmatiger. Op het revalidatiecentrum krijg ik mijn ademhaling sneller rustig als ik de loopband afstap. Hoewel ik nog maar twee weken bezig ben is mijn CP al met vijf seconden gestegen.”

Ik slaap beter (Guiselaine)

“Een oud cursist is herstellende uit een psychose. Ze is opnieuw gestart met een aantal tips uit de Buteyko ademoefeningen en ze zegt dat ze nu beter slaapt. Ik vraag hoeveel ze beter slaapt. Ze vertelt dat ze voorheen wel goed sliep, maar niet goed wakker werd. Nu is dat wel het geval.

Hartkloppingen, nachtrust, Petra

Ook vannacht weer met tape geslapen. Heb goed geslapen. Fijn is dat. Gister de hartkloppingen verminderd gekregen door je oefening. 

Vader, pijnklachten

“Mijn gezondheid is op zich goed, maar de oefeningen geven me wel meer energie wanneer ik moe ben. Het geeft me verlichting bij hoofdpijn en veranderde m’n pijnbeleving na het trekken van een kies” 

Moeder

Ik heb haar zover gekregen dat ze de mondtape regelmatig uit zichzelf opdoet. Ze zegt dat ze daar rustiger van wordt in haar lijf en hoofd.Astma, Hans

Astma, Hans

Hartklachten en hyperventilatie, Carola

Disclaimer

Alle testimonials die hier staan zijn waarheidsgetrouw. De resultaten na het toepassen van de Buteyko Methode kunnen van persoon tot persoon verschillen. Ik kan geen identieke resultaten garanderen aan iedereen die contact opneemt. De trainingen die ik geef zijn educatief en niet medisch. Ik ben geen arts, maar een Buteyko trainer en leefstijlcoach die zich gespecialiseerd heeft op chronische aandoeningen.

Wil je beter leren ademen?

Contact

Personal Buteyko training
4 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
€ 375,-
Meer info

 

 

Online Buteyko training
€ 197,-
Meer info

Eerst overleg voordat je een besluit maakt? Neem gerust contact op.

Naam *

Email *

Bericht

Symptomen hyperventilatie (zie ook blog)