[rank_math_breadcrumb]

Maaltijdvervangers en eiwitpoeder van Live Puri

Naast goed ademen blijft goede voeding essentieel voor een optimale gezondheid. Om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen kunnen eiwitpoeders, of maaltijdvervangers daarom soms een goede optie zijn. 

Maaike Godts van Live Puri is daarin gespecialiseerd. Op haar website staan tal van lekkere recepten waarin haar eiwitpoeder te verwerken is. Zo kun je bewust en gezond eten. Hieronder vind je meer over Maaike en over de kwaliteit van haar producten.

Maaike Godts

Fotograve: Remke Vet

Kan je even wat meer vertellen over jezelf?

Ik ben Maaike Godts, geboren in België en via een aantal andere landen in Nederland neergestreken. Mij maak je gelukkig met lekker eten, zeilen met mijn gezin en droge humor. Aan marketing praatjes heb ik een hekel. 

Waarom ben je gestart met Live Puri?

Toen ik in 2017 op zoek ging naar een eiwitpoeder dat kwalitatief top klasse was en daarnaast heerlijk smaakte, kwam ik eigenlijk altijd teleurgesteld thuis. Of het eiwitgehalte was goed maar dan was de smaak net een bord karton. Of de smaak was te doen maar dan was de ingrediëntenlijst weer een ellenlange verschrikking met alles behalve eiwit. Met mijn jarenlange ervaring binnen een groot zuivelbedrijf wist ik dat de smaak en kwaliteit wel te combineren zijn. Dus ben ik zelf gaan ontwikkelen en zo is Live Puri ontstaan.

Wanneer en waarom komt iemand bij jou terecht?

Er zijn veel instapmomenten om bij Live Puri terecht te komen. Veel klanten zijn op zoek naar gezonde voeding die helpt bij afvallen of je gewicht onder controle houden. Eiwitten helpen daarbij omdat ze verzadigen en het eiwitpoeder van Live Puri helpt zelfs extra door de unieke samenstelling van 2 langdurig verzadigende eiwitsoorten. Anderen zoeken juist ondersteuning bij het sporten omdat onze eiwitpoeders een wetenschappelijk bewezen werking hebben om spieren te helpen opbouwen en herstellen. Maar er zijn ook klanten die op zoek zijn naar ondersteuning voor of na een operatie, tijdens zwangerschap of omdat een zorg professional hen geadviseerd heeft extra eiwitten in te nemen.

Wie zoekt naar een volledig ongezoet eiwitpoeder dat ook nog eens erg lekker is, komt sowieso terecht bij Live Puri. Dat is echt onze ‘specialiteit van het huis’. Ons ongezoete vanille eiwitpoeder is een ware bestseller, gemaakt van verse melk. Dit is echt uniek en zorgt niet alleen voor een bijzonder lekkere milde smaak maar ook voor 

een eiwitgehalte van 85%, minder dan 100kcal per portie en een extreem laag lactose gehalte.

Zijn eiwitpoeders wel gezond?

Niet alle eiwitpoeders zijn even gezond. Vaak worden er veel E-nummers of zelfs suikers aan toegevoegd omdat goedkoop eiwitpoeder gemaakt wordt van wat overblijft na kaasproductie. Deze wei heeft zo’n ‘kaassmaak’ dat fabrikanten er veel aroma’s en zoetstoffen aan moeten toevoegen om die smaak te verhullen. Deze wei heeft vaak ook een erg lactose gehalte en daar kan je nogal op reageren als je er voor gevoelig bent.

Om een goed eiwitpoeder te kiezen is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ingrediëntenlijst. Liefst is die zo kort mogelijk en staan er geen woorden in die je niet begrijpt. Belangrijk te weten is dat het eerst vernoemde ingrediënt het meest aanwezig is en dat de ingrediënten vermeld staan in volgorde van hoeveelheid. Als suiker dus het eerste ingrediënt is, dan weet je dat je dat voornamelijk zit te eten. Daarnaast is het eiwitgehalte erg belangrijk. Vanaf 82% of hoger zit je goed. Daaronder is de kans groot dat je eigenlijk alleen maar vulmiddelen zit te eten.

Help! Wat als ik niet aan de eiwitshakes wil?

Dat snap ik helemaal. Mensen denken eigenlijk altijd aan bodybuilders en van die zwarte mierzoete bussen als ze aan eiwitpoeder denken. Maar dat hoeft helemaal niet. Had ik al gezegd dat Live Puri eiwitpoeder volledig ongezoet verkrijgbaar is? En je krijgt er echt niet zo maar een spierbundel van (was het maar zo’n feest).

Daarnaast kan je met Live Puri eiwitpoeder veel meer maken dan alleen een eiwitshake door de specifieke samenstelling. Kijk maar eens op onze website voor meer dan 100 lekkere eiwitrijke recepten. Ik geloof niet in quick fixes (bij Live Puri geen energie pillen) maar wel in een duurzame leefstijl opbouwen. Door ons eiwitpoeder in je dagelijkse voedingspatroon in te bouwen, ben je sneller verzadigd en geef je je spieren en alle cellen in je lichaam alles wat ze nodig hebben om optimaal te functioneren. En voor wie volledig plantaardig wil eten, kan je ook onze vegan eiwitpoeders kiezen. Die zijn bijna net zo veelzijdig maar volledig plantaardig!

 

Over René, Je Buteyko ademtherapeut

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONLINE CURSUS

Incl. 2 uur 1 op 1 coaching
€ 247,-

Info en aanmelden

OFFLINE 1 op 1 CURSUS 

Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl
Offline begeleiding en coaching

Locatie: Utrecht

 € 375,-

Meer info

VERGOEDING: vraag het je werkgever via dit formulier.

KORTING bij samen volgen cursus

Offline 1 op 2 cursus
€100,- korting p.p.
Locatie: Utrecht

Contactgegevens

René van den Heuvel
H.j. Schimmelstraat 63
3532 TB Utrecht
info@gezondeademhaling.nl
+31 652519537