Ontgiften via buikademhaling als gewoonte.

Bij detoxen wordt er bewust omgegaan met voeding, maar heb je er wel eens bij stilgestaan hoeveel lucht je in je mond stopt? Te veel eten is slecht voor de gezondheid, maar hoe zit dat eigelijk met ademen? In dit blogartikel wordt detoxen benaderd vanuit de ademhaling. 

Mondademhaling

Dr. Buteyko is de uitvinder van de naar hem vernoemde Buteyko adem methode. Hij ontdekte dat afvalstoffen zich in het lichaam ophopen door chronische hyperventilatie en een diepe ademhaling. De mond is een grote opening. Dat wekt hyperventilatie en de opbouw van afvalstoffen in de hand. Vooral bij medicatiegebruik is het van belang dat die afvalstoffen goed worden afgevoerd. Daarom is het van belang om van neusademhaling een gewoonte te maken. Via neusademhaling wordt hyperventilatie verminderd en buikademhaling gestimuleerd.

Buikademhaling: zelfmassage voor je lymfen

Neusademhaling is verbonden met de onderste longkwabben. Daardoor zul je via neusademhaling automatisch meer via je buik gaan ademen. De belangrijkste ademhalingsspier die je in leven houdt komt dan weer in beweging. Dat is het middenrif en onder dat middenrif bevinden zich vele lymfeknopen. Via buikademhaling masseert je middenrif deze lymfeknopen – het onderdeel van het lymfestelsel dat verantwoordelijk is voor het verwerken van afvalstoffen. Als je via je buik ademt als gewoonte maak je effectief gebruik van je middenrif en lymfestelsel. Via deze zelfmassage voor je lymfen kun je 365 dagen per jaar detoxen. 

Detox tijdens de Buteyko Methode

Wanneer je de Buteyko Methode volgt kun je tijdelijk last krijgen van klachten zoals overmatig zweten, stijfheid in de spieren, of gewrichten, vermoeidheid en sterke emoties. Dat betekent dat er een grote schoonmaak plaatsvindt in de cellen. Dr. Buteyko heeft deze detox effecten uit het esoterische gehaald waardoor ze fysiologisch te verklaren zijn. In de cursus vertel ik daar meer over.

Detox na de Buteyko Methode

Een gewoonte maken van buikademhaling gaat niet vanzelf. Daar is tijd voor nodig. Zodra je dit kunt zul je 365 dagen per jaar detoxen via buikademhaling. Via de Buteyko Methode leer je namelijk een gewoonte te maken van buikademhaling. De Buteyko methode is iets anders dan een ademhalingsoefening. Het is een therapie waarbij je automatische ademhaling wordt verbeterd. Naast ademhalingsoefeningen kijken we bijvoorbeeld ook naar:

  • Je ademhalingsgewoonten
  • De ziekte en de symptomen waar je verbetering in zoekt
  • Je medicatiegebruik

Via de Buteyko methode ontstaat er een verbeterde functie van de ademhaling. Je adaptief vermogen aan verschillende omstandigheden in het dagelijks leven zal stijgen. Zo ondersteunt de ademhaling je i.p.v. dat het leidt tot een gevoel van een tekort aan lucht, of beklemming op de borst.

Gratis online training

Als je benieuwd bent naar meer informatie over de Buteyko Methode kun je jezelf opgeven voor de gratis online training. Daar krijg je via video’s en blogartikelen verschillende tips en adviezen voor een gezonde ademhaling. Verder kun je op deze manier ook wat meer over mij, m’n motivatie en m’n werkwijzen te weten komen. Je kunt je aanmelden via het formulier aan de rechterzijde van de website.

Buteyko Methode

De Buteyko Methode is o.a. effectief bij astma, chronische stress, hyperventilatie, duizeligheid, hooikoorts, hoestklachten, slaapapneu en angst/paniekaanvallen.

Online Buteyko training

Dit is de betaalde variant. Deze online training is voor wie op een zelfstandige manier de Buteyko Methode wil leren, maar ook behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding. De technologie van tegenwoordig leidt tot verschillende lichaamsklachten. Door het gebruik van laptops, tablets en smartphones ontstaan er bijvoorbeeld nek, schouder en rugklachten. Gelukkig kan de huidige technologie ook ingezet worden om je gezondheid te verbeteren. Dat kan via de online Buteyko training

Personal Buteyko training

Via deze training gaan we uitgebreid werken aan het verbeteren van je gezondheid. Een half uur voor onze eerste afspraak staat de deur al open om de ruimte nog eens goed door te luchten, want frisse lucht hoort bij een goede ademtraining. “Tring, ik kom voor de ademtraining?”. “Ja, kom verder! – terwijl ik je intake formulier voor de 2e keer aan het doornemen was. Het theewater is al voorgekookt om jouw tijd daar niet mee op te maken en de karaf water staat al op tafel. Wij maken verder kennis en vervolgens gaan we inhoudelijk werken aan je gezondheid.


Bij het plaatsen van dit blogartikel in social media komt er een afbeelding tevoorschijn. Deze afbeelding is Water photo created by valeria_aksakova – www.freepik.comWil je beter leren ademen?

Contact
Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.