info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Drie tips tegen een verstopte neus

Drie tips tegen een verstopte neus

Misschien ben je al op de hoogte van de voordelen van neusademhaling. Daarmee activeer je bijvoorbeeld je buikademhaling. De neus is een filter en maakt de lucht klaar voor gebruik. Je functioneert beter als je gebruik maakt van die filter. Bij een verstopte neus kan dat moeilijk zijn. Daarom drie tips op je neus weer te openen.

Adem-vrije neus vanuit de badkamer

Sommige mensen maken er een gewoonte van om keihard te snuiten onder de douche. Dan blaas je veel koolzuurgas uit. Probeer eens het volgende: Maak terwijl je aan het douchen bent een klein kommetje van je handen. Laat daar water inlopen en snuif heel licht wat water op. Dat snuit je vervolgens weer uit. Herhaal dat een aantal keer. Zo ontdoe je jezelf van opgehoopt stof en slijm in je neus. Let wel op dat je niet teveel water inademt. (insnuift)

Buteyko neusopener oefening

De neti pot

Heb je wel eens gehoord van een neti-pot? De neti-pot kan je helpen om je bovenste luchtwegen en vooral je neus en bijholten te reinigen. Met de neti pot kun je als het ware je neus spoelen. Daarbij wordt je neus gezuiverd van overtollig verkleefd neusslijm, stof, of allergenen. De zoutoplossing ondersteunt de afweerfunctie van de neusslijmvliezen.

De neti pot is een potje waar je water in doet met een zoutoplossing. Dat schenk je vervolgens in een neusgat terwijl je je hoofd opzij houdt totdat het water uit het andere neusgat stroomt. Vervolgens wissel je van neusgat. Bij het gebruik van een neti pot dringt het water goed door in je neus en bijholten. Dit is een grondige manier om je neus van binnen schoon te krijgen. In het plaatje hieronder zie je dat ik deze oefening voor het eerst in India deed.

Neti pot bij een verstopte neus

Neti pot bij een verstopte neus

Binnen Yoga zijn er verschillende reinigingstechnieken die kriya’s worden genoemd. De Kriya die ik hier uitvoer maakt gebruik van de neti pot. Een grondige manier om je neus en bijholten te reinigen.Wil je beter leren ademen?

Contact

AANMELDEN GRATIS ONLINE TRAINING

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

INDIVIDUELE CURSUS
3 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
Inclusief werkboek / ebook / videomateriaal
€ 375,-
Meer info

GROEPSCURSUS
9   nov: 10:30 – 13:30
16 nov: 10:30 – 13:30
Meer info

ONLINE BUTEYKO CURSUS
€ 197,-
Meer info