Chronische bronchitis

Chronische bronchitis is een aandoening van de longen. Daarbij is er sprake van ontsteking en irritatie aan het longweefsel. De kleine luchtwegen in onze longen heten bronchiën. Als deze luchtbuisjes ontstoken rakenvbemoeilijkt dat de ademhaling.

Acute bronchitis

Er zijn twee soorten bronchitis. Acute en chronische bronchitis. Bij Acute bronchitis wordt er met bacteriën geïnfecteerd slijm uit de longen wordt opgehoest. Dat ontstaat vaak na verkoudheid of griep. Acute chemische bronchitis wordt veroorzaakt door het inademen van irriterende dampen, zoals rook, chloor, ammonia of ozon.

Chronische bronchitis

Bij deze vorm zijn de luchtwegen langdurig geïrriteerd. Deze vorm gaat gepaard met een chronische hoest en voortdurende slijmproductie. Mannen hebben ongeveer tien keer zo vaak last van deze aandoening als vrouwen. Luchtverontreiniging speelt daarbij een belangrijke rol. In de grote steden van geïndustrialiseerde landen komt bronchitis vaker voor dan op het platteland. Bronchitis begint met een droge hoest en verandert in het ophoesten van slijm. Later ontstaat er dypneu. Dat wordt ervaren als een gevoel van kortademigheid of te weinig lucht hebben.

Behandeling chronische bronchitis ⎜Buteyko adem methode ⎜Ademhaling therapie

Een te diepe ademhaling veroorzaakt volgens de Buteyko Methode chronische bronchitis. Door een diepe ademhaling raak je namelijk te veel koolzuurgas kwijt. Je lichaam zal dat tegengaan door te reageren met een vernauwing van de luchtwegen. Bij anderen heeft dit ontstekingen en een verhoogde aanmaak van slijm tot gevolg. Dan is er sprake van bronchitis en dat maakt het moeilijk om te ademen. 

Wat is Buteyko dan? Buteyko ademhaling

De Buteyko methode is ontwikkeld door een vooraanstaand arts. Zijn naam is dr. Konstantin Pavlovich Buteyko.  Wellicht ken je deze therapie nog niet. Via Buteyko therapie kun je daar meer informatie over vinden. Je kunt uiteraard ook overwegen om een Buteyko cursus te volgen.

Verwante blogartikelen

Snel buiten adem bij inspanning
Te weinig lucht
Chronische hoestklachten

Bij het openen van deze pagina in social media zie je een afbeelding. Heart photo created by katemangostar – www.freepik.com 

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INDIVIDUELE BUTEYKO CURSUS
Fysieke offline variant
In de stad Utrecht
 € 375,-.
Meer info
Aanmelden: info@gezondeademhaling.nl

Ademen is belangrijk, maar
je moet het niet overdrijven.
GRATIS online training. Wordt bewust van de ingrijpende
gevolgen van verkeerd ademen, maar ook van de kracht
van een gezonde ademhaling.