info@gezondeademhaling.nl
0652519537

Chronische bronchitis

Chronische bronchitis

Chronische bronchitis is een aandoening van de longen, waarbij ontsteking en irritatie van het longweefsel een rol spelen. De kleine luchtwegen in onze longen heten bronchiën. Als deze luchtbuisjes ontstoken raken, bemoeilijkt dit de ademhaling.

Acute bronchitis

Er zijn twee soorten bronchitis. Acute en chronische bronchitis. Acute bronchitis, waarbij met bacteriën geïnfecteerd slijm uit de longen wordt opgehoest, ontstaat vaak na verkoudheid of griep. Acute chemische bronchitis wordt veroorzaakt door het inademen van irriterende dampen, zoals rook, chloor, ammonia of ozon.

Chronische bronchitis

Bij chronische bronchitis zijn de luchtwegen langdurig geïrriteerd. Deze vorm gaat gepaard met een chronische hoest en voortdurende slijmproductie. Mannen hebben ongeveer tien keer zo vaak last van deze aandoening als vrouwen. Luchtverontreiniging speelt daarbij een belangrijke rol. In de grote steden van de geïndustrialiseerde landen komt bronchitis vaker voor dan op het platteland. Bronchitis begint met een droge hoest, die verandert in het ophoesten van slijm. Later ontstaat kortademigheid.

man met chronische bronchitis

Behandeling chronische bronchitis volgens de Buteyko adem methode

Een te diepe ademhaling veroorzaakt volgens Buteyko chronische bronchitis. Door een diepe ademhaling raak je teveel koolzuurgas kwijt. Je lichaam zal dat tegengaan door te reageren met een vernauwing van de luchtwegen. (astma) Bij anderen heeft dit ontstekingen en een verhoogde aanmaak van slijm tot gevolg. Dan is er sprake van bronchitis en dat maakt het moeilijk om te ademen. Wanneer patienten hun ademhaling hertrainen zullen klachten steeds verder wegtrekken. Het lichaam hoeft namelijk niet meer met deze aandoening te reageren om het verlies van koolzuurgas tegen te gaan.

Wil je beter leren ademen?

Contact

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

AANMELDEN GRATIS ONLINE TRAINING

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

INDIVIDUELE CURSUS
3 ademconsulten van 1,5 uur
Levenslange coachings garantie
Inclusief werkboek / ebook / videomateriaal
€ 375,-
Meer info

Groepscursus

22 feb 10:30 – 13:30
29 feb 10:30 – 13:30

€ 275,-
Inhoudelijk hetzelfde als de individuele Buteyko cursus

Info@gezondeademhaling.nl